Visele, in aparenta simple imagini care apar in timpul somnului, sunt deseori incarcate de intelesuri ascunse. Se spune ca ele reprezinta modalitatea prin care mintea noastra incearca sa ordoneze diferitele informatii si probleme cu care ne confruntam in starea de veghe, fie ca sunt legate de munca, familie, sanatate, fie de noi insine si relatia cu cei din jur. Visele ne ajuta sa intelegem mai bine ce se intampla, sa analizam cu claritate situatiile la care suntem expusi sau sa gasim solutia la anumite probleme.
Revista Felicia ofera cititoarelor sale, in editia din 12 martie, “10.000 de vise interpretate” - un ghid complet despre lumea fascinanta in care patrundem atunci cand adormim. “10.000 de vise interpretate” reprezinta o sinteza a principalelor tehnici si metode de interpretare a lor.

“Aceasta carte este harta dumneavoastra codificata, care va ingaduie sa cititi si sa intelegeti mai bine propriul dosar al existentei”, considera autoarea, Pamela Ball, reputat terapeut american.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat ca visele reprezinta modalitatea prin care divinitatea le transmite mesaje sau avertismente. „Cele cinci carti de talmacire a viselor” ale lui Artemidor din Efes constituie primul “manual” de interpretare a acestora, care apare in secolul IV d.Hr. Multe dintre interpretarile lui Artemidor au fost acceptate pana in secolul XIX, cand Sigmund Freud a inceput sa analizeze natura viselor.

Interpretarea viselor nu este o stiinta exacta si a fost deseori comparata cu invatarea unei limbi straine. Toti cunoastem aceasta limba, pe care trebuie doar sa o reinvatam, considera Pamela Ball. “Reinvatarea limbajului viselor consta, pur si simplu, in a-ti reaminti cum functioneaza acest sistem de triere a informatiilor si cum trebuie interpretate simbolurile”, considera autoarea.

Cei pasionati de interpretarea viselor au nevoie doar de un ceas desteptator, creion, hartie sau reportofon si de o judecata sanatoasa. Volumul propus de Revista Felicia ofera trei tipuri de interpretare, pe baza carora oricine poate intelege incarcatura emotionala, simbolismul unui vis, dar si motivul aparitiei lui. Prima este interpretarea conventionala, cea evidenta, care este cel mai usor de inteles.

Cea de-a doua este interpretarea psihologica, care patrunde mai profund in semnificatia obiectului sau a sentimentului, prezente in vis. Interpretarea spirituala are la baza intuitia si ea este aceea care poate oferi cheia pentru intelesul ascuns al visului. Visele sunt ordonate alfabetic, fiind foarte usor de cautat iar ghidul este extrem de util pentru a intelege cine sunteti cu adevarat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri