Romanul "Ierusalim" a fost recompensat cu Premio Ler/Millenium-BCP 2004 (Portugalia), Premio Jose Saramago 2005 pentru literatura portugheza, Premio Portugal Telecom de Literatura 2007 (Brazilia), nominalizat la Premio Giuseppe Acerbi 2007 si la Premio Mondello 2006 (Italia) si tradus in douasprezece tari.

Romanul "Ierusalim" a fost recompensat cu Premio Ler/Millenium-BCP 2004 (Portugalia), Premio Jose Saramago 2005 pentru literatura portugheza, Premio Portugal Telecom de Literatura 2007 (Brazilia), nominalizat la Premio Giuseppe Acerbi 2007 si la Premio Mondello 2006 (Italia) si tradus in douasprezece tari.

„Sunt schizofrenica“, ii spune Mylia, o fata de optsprezece ani de o frumusete violenta, doctorului Theodor Busbeck, la prima lor intalnire. El isi propune sa o vindece si se casatoresc. Dar cercetatorul care vrea sa descopere formula matema-tica a ororii, facand studii aprofundate asupra Holocaustului si a altor tragedii ale secolului XX, si femeia de o sensibili-tate maladiva au naturi complet diferite, iar drumurile lor se despart. Numai pentru a se intersecta din nou, dupa multi ani, intr-o noapte a Valpurgiei rasturnata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Pe strazile aceluiasi oras, indreptandu-se catre acelasi punct, mai bantuie Ernst Spengler, un sinucigas deturnat de la misiunea sa de taraitul telefonului, Hinnerk Obst, un om care se teme si de umbra lui, dar e luat drept criminal, si o prostituata misterioasa, care isi cauta barbatii meniti. Foamea, dorinta, nebunia, boala, credinta -- toate se impletesc in acest roman concentrat si metafizic ca o pictura a lui De Chirico.

Toate personajele cauta: Mylia cauta o biserica, Theodor o prostituata, Ernst cauta iubirea, Hinnerk o frica mai mare, care s-o neutralizeze pe cea care i-a intrat in oase in timpul razboiului. Amestec extraordinar de Fernando Pessoa, Albert Camus si acea simplitate "obscena" a stilului care e marca inregistrata a lui Goncalo M. Tavares, romanul Ierusalim e o aparitie fulminanta in literatura portugheza si universala.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

"Ierusalim este un roman extraordinar, care isi va lua imediat locul printre marile opere ale literaturii occidentale." (Jose Saramago)

"«Cartile negre» ale lui Goncalo M. Tavares mi-au redat bucuria naprasnica de a citi. Iar romanul Ierusalim e capodopera lui: o carte feroce, impecabila, de o frumusete sobra." (Helia Correia)

"In sfarsit a aparut un scriitor demn de istoria literaturii. Goncalo M. Tavares scrie cu talent extraordinar, nerusinat! Proza sa cu ecouri filozofice si imagini socante nu are termen de comparatie in peisajul contemporan." (La Razon)

Autor: Goncalo M. Tavares

Traducere de Micaela Ghitescu

Editura Humanitas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri