12 Ianuarie 2012 publicat în Entertainment 23 share-uri

Sub acest titlu, doi mari artisti, actorul Ion Caramitru si reputatul clarinetist Aurelian Octav Popa, dialogheaza intr-o formula scenica inedita in care cuvantul rostit se completeaza cu muzica. Cei doi prezinta un spectacol alcatuit pe baza unor selectiuni din manuscrisele de poezie, proza si filosofie ale lui Eminescu.

Comunicat de presa

Unul din cele mai frumoase recitaluri dedicate lui Eminescu, sustinut de actorul Ion Caramitru, neintrecut talmacitor al versului eminescian, alaturi de reputatul clarinetist Aurelian Octav Popa, va intra in repertoriul permanent al Teatrului National "I.L.Caragiale" incepand cu luna ianuarie 2012.

Prima reprezentatie va avea loc sambata, 14 ianuarie 2012, la ora 20.00, la Sala Atelier a TNB, in chiar ajunul datei nasterii marelui poet.

Sub titlul Dor de Eminescu*, cei doi artisti, dialogand intr-o formula scenica inedita, in care cuvantul rostit se completeaza cu muzica, prezinta un spectacol alcatuit pe baza unor selectiuni din manuscrisele de poezie, proza si filosofie ale marelui poet. Recitalul reprezinta, totodata, un prilej rar de a auzi o limba romana de calitate superioara, exercitiu atat de necesar in timpurile noastre...

„Grosul operei lui Eminescu se afla in celebra lui lada cu care umbla pe unde se muta si in care isi ducea caietele si notatiile lui, si care acum, in sfarsit, au fost tiparite prin sistem digital, facsimilate de catre Academia Romana. Marturisesc ca am avut o participare fundamentala la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii". Ion Caramitru


„Stilul contributiei mele muzicale in acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonica si este ca o fereastra catre poezie. Nu este o ilustratie ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamana, dar se pot intalni daca ajung la acel nivel superior al bucuriei impartasite". Aurelian-Octav Popa

In vara anului 2011 recitalul Dor de Eminescu a fost prezentat cu un succes deosebit in Statele Unite ale Americii si in Canada (turneu realizat sub egida ICR New York) demonstrand, daca mai era nevoie, ca versul are audienta, ca Eminescu e un poet viu, iar poezia sa, mereu proaspata.

*Spectacol realizat in coproductie cu UNITER

Foto fr si int: Mihai Eminescu - Wikipedia


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri