Cel mai recent, si, totodata, primul lungmetraj 3D semnat Wim Wenders, una dintre peliculele care au facut senzatie la editia 2011 a Festivalului de Film de la Berlin, unde a rulat in Selectia Oficiala in afara Competitiei, Pina (Germania-Franta, 2011), este prezentat in premiera pe ecranele din Romania.

PINA - Dance, dance, otherwise we are lost - International Trailer from neueroadmovies on Vimeo.

Regandit si transformat intr-un omagiu adus atat dansului contemporan, cat si personalitatii marii coregrafe, Pina a avut parte de o primire extrem de calduroasa la cea mai recenta editie a Festivalului de Film de la Berlin, fiind unul dintre cele mai discutate titluri din selectia acestui an.

Catalogat de prestigioasa publicatie britanica The Guardian drept „primul film de arta in 3D”, Pina este un film care deschide drumuri, atat pentru filmul documentar, cat si pentru cel in trei dimensiuni.

Wim Wenders este convins de faptul ca 3D-ul este cel mai potrivit format pentru filmul sau si, mai mult decat atat, ii prevede un viitor stralucit: „Se vor realiza in continuare blockbustere si filme de animatie, dar cred ca viitorul alternativ pentru 3D este filmul documentar. 3D-ul ne poate ajuta sa ne descoperim planeta si oamenii intr-un mod direct si captivant. In plus, este aproape perfect pentru filmele despre dans!” declara regizorul pentru aceeasi publicatie, dupa premiera de la Berlin.

Pina deschide, astfel, in mod spectaculos un nou capitol in istoria TIFF: pe cel al proiectiilor 3D, in care i se alatura, la aceasta editie a festivalului, "Pestera viselor uitate" (SUA-Franta, 2010), documentarul colegului de generatie si compatriotului lui Wenders, Werner Herzog, caruia ii este dedicat, anul acesta, unul dintre potretele sectiunii 3x3. "Pina" va putea fi urmarit pe marile ecrane din intreaga tara in aceasta toamna, fiind distribuit in Romania de Parada Film.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de: Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc- APFR. TIFF este acreditat de FIAPF- Federatia Internationala a Producatorilor de Film.
Cu sprijinul: Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Primariei si Consiliului Local Cluj, Consiliului Judetean Cluj, Programului Media al Uniunii Europene, Institutului Cultural Roman.

Foto credit: Donata Wenders


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri