Academicianul Eugen Simion spune ca prin moartea lui Fanus Neagu proza romaneasca pierde un scriitor exceptional si un personaj foarte original al vietii literare: 'Proza romaneasca pierde un mare scriitor. Eu pierd si un mare prieten'.

"Fanus Neagu ramane unul dintre poetii limbii romane. A imbogatit limba romana cu pagini de poezie", spune si Dinu Sararu. "De la Tudor Arghezi si Eugen Barbu nu a existat poet mai mare", a mai spus scriitorul.

"Ieri, 24.05.2011, ora 3.30 a.m., a incetat din viata la Spitalul Universitar de Urgenta «Elias» maestrul Fanus Neagu, ca urmare a unei afectiuni neoplazice metastazante, consumptive si cu evolutie indelungata", se arata intr-un comunicat al unitatii sanitare.

Trupul neinsufletit al scriitorului Fanus Neagu va fi depus miercuri la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucuresti (USR), urmand ca joi sa aiba loc inmormantarea, la Cimitirul Bellu. Deocamdata nu este cunoscuta ora de la care apropiatii si admiratorii isi pot lua ramas-bun de la marele scriitor, la sediul USR din Capitala.

"Proza romaneasca pierde un mare scriitor. Eu pierd si un mare prieten. Fanus Neagu a fost un om foarte curajos, el s-a luptat de multi ani cu o boala grea si credeam ca va reusi sa o invinga. Dispare odata cu el nu numai scriitorul exceptional care a fost, dispare si un personaj, un personaj foarte original al vietii literare. Dispare un stil de a fi scriitor intr-o istorie rea", a spus Eugen Simion, scrie site-ul de stiri 9am.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Fanus Neagu, povestitor, memorialist, nuvelist, romancier si dramaturg, a fost redactor la revistele Luceafarul si Amfiteatru si a scris cronici sportive la Romania Literara. El a fost coleg cu Eugen Barbu, Teodor Mazilu, Ion Baiesu si Adrian Paunescu.

Printre volumele pe care le-a scris Fanus Neagu se numara "Intamplari aiurea si calatorii oranj" (publicistica), romanul "Scaunul singuratatii", nuvelele "Dincolo de nisipuri", piesele "Echipa de zgomote" si "Casa de la Miezul Noptii sau Paiata soseste la timp".

A primit, printre altele, premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru volumele "Cantonul parasit", "Frumosii nebuni ai marilor orase", "Echipa de zgomote", "Casa de la Miezul Noptii sau Paiata soseste la timp".

Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București


Site-ul 9am.ro publica omagiile pe care oameni ai vietii publice le aduc cunoscutului scriitor.

Copyright foto fr, main si int: INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri