O seara magica alaturi de scriitoarea Ioana Nicolaie: Cum devenim mame?

12:04, 18 Aprilie 2011 publicat în Cultura

'Nu sunt multe femei in literatura. M-a infiorat sa vad cat de recente sunt vocile femeilor in literatura. Barbatii vorbesc altfel despre noi...'

Cuvintele acestea au fost rostite de scriitoarea Ioana Nicolaie, intr-o seara ploioasa si friguraosa de aprilie 2011. A fost o seara cand mi s-a facut din nou un dor nebun de lectura si de poezie.

Academia Boema este un proiect foarte reusit al organizatiei FILIA. Academia Boema este atunci cand poti sa te dezbraci de rigiditatea zilelor, redescoperindu-ti... spiritul boem. Ioana Nicolaie s-a dovedit a fi o prezenta extrem de placuta. Un om frumos, plin de istorii si foarte comunicativa. De sub bretonul frantuzesc vorbeau niste ochi ageri despre cartile ei, despre copilaria ei, despre ea insarcinata, despre copilul ei, despre mama ei.

Citeste si:
Secrete de la Cori Grămescu: Primele 10 reguli de bază pentru a...
Secrete de la Cori Grămescu:...

Ioana Nicolaie alaturi de moderatoarea intalnirii Andreea Molocea (Centrul FILIA)

Scriitoarea Ioana Nicolaie este cea care a scris una dintre cele mai importante carti pentru feminitatea romaneasca de astazi si anume “Cerul din Burta”. Dupa aceasta seara ploioasa de aprilie, plina de idei despre literatura imi doresc cu infometare sa citesc “Cerul din Burta”. Sunt sigura ca va fi o lectura revelatoare pentru mine. Nici nu are cum sa fie altfel – este despre misterul femeilor insarcinate.

La Academia Boema s-a discutat despre femeile ce scriu. Fara sa isi dea seama, aceste femei par a fi un fel de Ioane d’Arc fiindca au patruns pe un teritoriu virgin, cel al literaturii si al poeziei, acolo unde pentru multa vreme, vocea femeilor nu a fost auzita. O literatura despre cum traim noi viata... 'Nu sunt multe femei in literatura. M-a infiorat sa vad cat de recente sunt vocile femeilor in literatura. Barbatii vorbesc altfel despre noi...'

Citeste si:
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei
3 Nutrienți care contribuie...


“Cerul din burta a fost o carte despre mama. Mama mea, care a nascut 12 copii, intra asa, in fiecare carte a mea. A fost si inca mai este o fiinta uluitoare. Cand s-a intamplat sa fiu eu insarcinata, ea s-a rasucit in capul meu si a devenit un fel de Zeitate. Este o Zeitate. Nu stiu cum a supravietuit... A avut o viata ingrozitoare. Mama mea este scheletul pe care imi construiesc o parte din carti”
, spunea Ioana Nicolaie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri