Cu ocazia editiei a II-a a Academiei Boeme, Centrul FILIA isi propune sa ne convinga sa coboram din turnurile noastre de fildes, reale sau inchipuite, pentru a ne intalni la o cafea si a ne cunoaste mai bine cu scriitoarea Ioana NICOLAIE.

Traim intr-o lume a paradoxurilor. Cand spunem mediu academic, ne imaginam un spatiu rigid, ultra-rational, sterp, rupt de cotidian, ferecat intr-un „turn de fildes” al teoriilor. Iar cand spunem boema ne gandim la domeniul artistic, si el rupt de lume, dar la cealalta extrema, caracterizat prin naivitate, visare, irational, excese, dezordine, melancolie, ferecat de asemenea intr-un alt „turn de fildes”.


Traim cu totii cu sentimentul ca zi de zi trec pe langa noi oameni frumosi, pe care nu avem ragazul sa ii descoperim. Ne plangem tot timpul ca spatiul public nu ne ofera modele feminine veritabile, ci doar femei-obiect, insa uitam adesea ca tine de noi sa alegem altceva si sa ne cultivam alte modele, pe care le avem in jurul nostru din plin
. De aceea ne propunem la aceasta editie sa o avem alaturi pe Ioana NICOLAIE, sa stam cu ea la o cafea, fiindca ea reprezinta acel model de femeie care ne inspira, si in fata careia putem reinvata sa facem exercitii de recunostinta si apreciere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Evenimentul este deschis publicului de orice fel, care vrea sa o cunoasca pe femeia si scriitoarea Ioana NICOLAIE. Vom vorbi liber, prieteneste si necenzurat despre copilarie, feminitate, adolescenta, fictiune, maternitate, povesti, despre cum fetitele devin femei, iar femeile mame .... si despre tot ceea ce ne va trece prin minte in prezenta aburilor de cafea si a scriitoarei Ioana NICOLAIE. Va fi si o ocazie deosebita pentru a achizitiona cele mai recente volume de proza cu autograful autoarei.

Va puteti confirma prezenta pana miercuri ora 16:

Andreea Molocea: andreea_molocea@yahoo.com
0727 723 886

Despre Ioana NICOLAIE

Ioana Nicolaie s-a nascut la 1 iunie 1974 in orasul Singeorz-Bai, judetul Bistrita Nasaud. A absolvit in 1997 Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, iar in 1998 a terminat cursurile de masterat ale aceleiasi facultati. Dupa absolvire a lucrat in invatamant, presa si in domeniul editorial. Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania. A debutat cu volumul de versuri Poza retusata in anul 2000. A mai publicat volumuele de poezie Nordul (2002), Credinta (2003), Cenotaf (2006), romanul Cerul din burta (2005, reeditata in 2010), cartea pentru copii Aventurile lui Arik (2008), O pasare pe sarma (2008, cartea este in curs de traducere la Editura Castelvecchi, Italia).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri