Sunt locuri de care doar îți amintești și locuri de care te îndrăgostești în călătoriile tale, iar Malta, frumoasa Insulă de miere din Mediterana face parte dintre cele care îți cuceresc inima pentru totdeauna și te face să-ți dorești să mai revii o dată și încă o dată. Vinovate pentru toate aceste sentimente sunt romantismul natural al insulei, spectacolul făcut de natură și minunile realizate de oameni de-a lungul a mii de ani, multe din ele aflate în patrimoniul mondial UNESCO. O vacanță aici începe de la 299 de euro/ persoană, cu demipensiune, 7 nopti de cazare în cameră dublă, transport cu avionul și bagaj de cală.

Turul Capitalei Valletta

Turul Capitalei Valletta reprezintă cea mai bună introducere în atmosfera Maltei. ”Excursia noastră în Capitala Valletta invită călătorul la descoperirea celui mai important simbol de pe harta arhipelagului maltez. Cu o vechime de peste 450 de ani, orașul poartă numele celui care a salvat Europa creṣtină în marele asediu din 1565, Jean de la Vallette”, explică Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel și www.malta.ro

Cea mai fortificată capitală din lume și cuibul Cavalerilor Ioaniți, Valletta adăpostește azi peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, străzi romantice înguste, bulevarde cu vitrine elegante sau restaurante mici ṣi cochete.

Turul pietonal pe care îl include vizitarea muzeului în aer liber pe care îl reprezintă întreaga Valletta, pune în lumină obiectivele de maximă importanță, dar și detaliile care de obicei rămȃn ascunse vizitatorilor. ”Pe lista locurilor de văzut se află, spre exemplu, Co-Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa și care adăpostește cea mai importantă pȃnză din secolul XVII: Decapitarea, opera lui Caravaggio. Prin prisma explicațiilor complexe oferite de ghizii noștri, turiștii vor putea descoperi ṣi alte lăcaṣe de cult, bastioane ṣi metereze, piațete, grădini, alei, iar la final se vor putea bucura de timp liber pentru cumpărături, terase ori restaurante”, informează reprezentantul www.malta.ro.

Satul pescăresc Marsaxlokk

O plimbare și o cină în satul pescăresc Marsaxlokk sunt alte două obiective malteze care nu trebuie ratate! ”În această excursie le oferim turiștilor clipe de relaxare ṣi o perspectivă generală asupra insulei, prin traversarea teritoriului de la nord, la sud. Călătoria nu este una maraton, ci este una presărată cu opriri pentru fotografii, una la Popeye Village, platoul de filmare unde a fost realizat musicalul „Popeye”, în 1980, iar o alta pe cea mai frumoasă plajă naturală din Malta, Golden Bay”, explică Mark Neville Farrugia.

Portul, plin de bărci colorate, decorate cu însemne păgȃne ṣi simboluri creṣtine, oferă o atmosferă deosebită, împletind farmecul trecutului și al tradiției, cu aromele mediteraneene ale bucătăriei malteze.

Croaziera în jurul insulei

Turul Maltei pe mare este, de asemenea, o excursie relaxantă care vă va dezvălui frumusețea falezelor, grotelor ṣi porturilor malteze. În timpul croazierei din jurul Maltei veți avea parte de un prȃnz all inclusive la bordul navei, în timp ce vasul va fi ancorat într-unul din cele mai frumoase locuri din Malta: Lagună Albastră din insula Comino.

Aici turiștii pot înota în cea mai cristalină apă a Mediteranei ṣi se vor bucura de aproximativ 2 ore de soare. Mai mult decât atât, pe insula aproape nelocuită se poate face și o plimbare relaxantă, în timpul liber anunțat de ghizi la coborârea de pe vas.

Insula Gozo

Aflată la 30 de minute de mers cu vaporul față de insula principalӑ, este un loc cu altӑ personalitate, care prezintӑ diferenṭe marcante faṭӑ de ce puteṭi descoperi ȋn Malta. „Sora mai mică” a Maltei dispune de un patrimoniu turistic natural, bogat ṣi diversificat, este mai pitoreascӑ, iar gozitanii se ocupӑ mai puṭin cu turismul ṣi mai mult cu pescuitul. ”Dupӑ ce traversăm cu feribotul, însoțiți de ghizii noștri de limbă română, vizitӑm Victoria, capitala insulei ṣi Citadela, cetatea medievală. Mergem apoi la biserica fӑcӑtoare de minuni Ta' Pinu, locul vindecӑrilor inexplicabile și poposim ȋn golful Dwejra, lȃngӑ Marea Interioarӑ ṣi Stȃnca Ciupercilor; savurăm spectacolul pe care îl face marea la întâlnirea cu stâncile sau se poate opta pentru o plimbare superbӑ cu barca. Urmeazӑ Fontana, satul spӑlӑtoreselor, unde turiștii au ocazia sӑ deguste bunӑtӑṭile gozitane ṣi sӑ cumpere suveniruri tradiṭionale, iar ȋn final îi aṣteaptӑ  Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mӑrii vor fi serviṭi cu masa de prȃnz”, detaliază reprezentantul malta.ro.

Mdina, orașul tăcut

Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani, se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stăpânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul guvernatorului și se spune că tot aici a locuit și Sfântul Pavel, după naufragiul său pe insulă. Remarcabil este faptul că nici până acum „orașul tăcut”, cum i se spune acestei cetăți de vis, nu și-a pierdut farmecul, ci chiar a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele colorate sau florile cățărătoare devenite emblematice pentru oraș, nu fac decât să-l desăvârșească. 

Știați că…

… Arhipelagul maltez a fost colonizat de către fenicieni în sec. X-VIII Î.Hr., iar în sec. V-III a intrat sub stăpânirea cartaginezilor, pentru ca mai apoi să fie cucerit de către romani?

… Singura zonă împădurită din Malta, se află la sud de Rabat? Mica pădure Buskett, își trage numele din italiană ,,boschetto”, care înseamnă ,,pădurice”? Zona este plină de plante aromatice, lămâi și portocali, dar și de pini și cedri.

… Dingli Cliffs, o faleză cu pantă de 260 de metri, extrem de abruptă, din satul Dingli este ca un magnet pentru amatorii de adrenalină?
 

Cât costă o vacanță în Malta

O astfel de vacanță costă de la 299 de euro/ loc în cameră dublă, pentru seniori 50+ și include transport cu avionul București-Malta-București, bagaj de cală de 20 de kilograme, 7 nopti de cazare în Hotelul BELLA VISTA  4*, din stațiunea Qawra, mic dejun și cină.

De asemenea, la Hotel SOLANA, din stațiunea Mellieha, prețul unei vacanțe pornește de la 372 de euro/ loc în cameră dublă, cu mic dejun.

Pentru amatorii de lux, oferta la GRAND HOTEL EXCELSIOR pornește de la 599 de euro/ loc în cameră dublă, cu mic dejun.

Tinerii care își doresc să fie mai aproape de „Ibiza Maltei”, stațiunea Saint Julian pot opta pentru oferta Hotelului INTERCONTINENTAL, care începe de la 631 de euro/ loc în cameră dublă, cu mic dejun.

Pentru plata integrală early booking, turiștii pot beneficia de o reducere de 120 de euro la un pachet de vacanță pentru două persoane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri