21 Februarie 2019 publicat în Cultura 130 share-uri

Dacă nu știați, renumitul miliardar și filantrop american, Bill Gates fondatorul Microsoft, are un blog unde printre altele, face și recomandări de lectură.

Top cărți recomandate de Bill Gates

6.    Jimmy Carter – A Full Life

În unul dintre blogurile sale, Gates recomandă și cartea autobiografică a fostului președinte American Jimmy Carter, pe care îl apreciez la rândul meu, mai ales pentru feminismul său.
Modul de a povesti al lui Carter este elegant, asemenea unei mobile la care a stat și așlefuit toată viața. – Bill Gates

În afară de descrierea acestei cărți, este foarte frumos și cum bloggerul Bill Gates povestește despre întâlnirea angajaților săi cu fostul președinte: “ Jimmy Carter a avut o apariție surpriză la întâlnirea anuală a anagajaților Fundației. Vizita sa a fost o mare onoare pentru noi și a fost un success chiar mai mare decât atunci când a venit Bono, acum câțiva ani. Angajații au fost în mod particular încântați să îl audă vorbind despre Rosalynn, soția lui de 70 de ani. Potrivit fostului președinte, secretul poveștii lor incredibile de dragoste este simplu: dați-vă unul altuia spațiu și nu mergeți niciodată la culcare supărați. Echipa noastră a absorbit toate aceste sfaturi pe care le-a oferit, despre dragoste, sănătate la nivel global și multe alte subiecte.”

7.    Andy Puddicombe - The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness

Sunt sigur că versiunea mea de la 25 de ani ar fi bombănit la titlul ăsta, dar eu și Melinda ne-am adâncit mult în meditație în ultima vreme. Această carte debutează cu povestea personală a drumului pe care Puddicombe l-a parcurs, plecând de la atstutul de student universitar și alegând ulterior să meargă la o mănăstire budistă. Pentru ca mai apoi să devină un foarte bun învățător despre ce înseamnă meditația. Dacă vreți să vedeți ce înseamnă mindfulness și vreți să încercați, aceasta este introducerea perfectă, este sfatul lui Gates.

Cartea poate fi achiziționată în limba engleză.

8.    Walter Isaacson - Leonardo da Vinci

Cred ca Leonardo da Vinci este unul dintre cei mai fascinanți oameni care a trăit vreodată. Chiar dacă astăzi este cunoscut mai ales ca pictor, Leonardo a avut de fapt interese foarte variate, de la anatomia umană până la teatru. Isaacson a făcut cea mai bună treabă pentru a aduce laolaltă diferitele aspecte ale vieții lui Leonardo și pentru a explica de ce a fost excepțional. Merita să consultați și biografiile pe care Isaacson le-a făcut lui Albert Einstein și lui Steve Jobs.

Cartea recomandată de Bill Gates este disponibilă în limba engleză.

9.    Factfulness  - Hans Rosling

"Recomand această carte încă de când a apărut", spune Bill Gates. "Hans Rosling, un briliant speacker despre sănătatea globală îți oferă un mod inovator de a înțelege adevăruri despre lume, despre faptul că viața se îmbunătățește și în ce aspecte, lumea are nevoie să fie mai bună. Mai presară și anecdote de neuitat din viața lui. Aceasta este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit, este un mesaj ultim de la un om briliant." (n.r. Rosling a încetat din viață în anul 2017)

10.     David Christian – Origin Story: A Big History of Everything

David a creat cursul meu favorit – Big History. În această carte spune istoria Universului de la Big Bang și până la societățile complexe de astăzi, punând împreună cercetări din mai multe discipline și propriile reflecții. Dacă nu te-ai înscris la cursul lui până acum, această carte este o introducere nemaipomenită. Cartea aceasta te va lăsa cu o mare apreciere față de locul umanității în acest Univers. - Bill Gates

Cartea poate fi achiziționată în limba engleză.

De Julia S.

Foto homepage by LOGVINYUK YULIIA via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri