15 Martie 2017 publicat în Cultura 2 share-uri

Explorarea propriului sine pare sa fie una dintre cele mai captivante preocupari pentru omul contemporan consumator neobosit de lecturi din zona psihologiei.

Cele mai bune carti de psihologie

4. Alchimia emotionala - Tara Bennett-Goleman

"Mi-a permis sa inteleg ca aveam niste tipare mentale, si niste blocaje emotionale la care imi era greu sa renunt. Cartea mi-a fost de folos, folosindu-ma de tehnica prezentata, cea a meditatiei, am observat schemele mentale si constientizandu-le, acest lucru, le-a inlaturat treptat", scrie autoeducare.ro

De mai bine de zece ani, Tara Bennett-Goleman impreuna cu sotul ei, Daniel Goleman, autorul celebrei carti Inteligenta emotionala, ii invata pe oameni ca pot duce o viata mai buna, mai frumoasa, plina de realizari daca isi folosesc mintea pentru a-si controla emotiile. Cartea de fata porneste de la aceeasi idee. Alchimia emotionala este calea dobandirii pacii interioare, a echilibrului trupului si a mintii.

A acorda prea multa atentie aspectelor exterioare ale vietii noastre si a neglija necesitatile sufletesti, poate da nastere la dezechilibre. Indiferent cat de prospera ar fi viata noastra, putem fi ingrijorati, tulburati sau nefericiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Tara Bennett-Goleman ofera o metoda de calmare a mintii si de eliberare a spiritului de aceste emotii perturbatoare. Pornind de la o indelungata practica personala, autoarea asociaza cunostinte si metode din stiintele cognitive, neurologie si psihoterapie, cu cele din psihologia budista si tehnica meditatiei.

Una dintre cele mai minunate calitati ale mintii este aceea ca ea poate fi transformata. Iar aceasta carte ne invata cum sa ne folosim capacitatile mintale pentru a ne corecta gandurile si emotiile negative, care ne impiedica sa fim fericiti. Daca vom fi impacati cu noi insine, vom putea face fata diferitelor situatii cu calm si intelepciune. Vom fi mai intelegatori cu sine si cu ceilalti, iar linistea noastra interioara se va rpsfrange asupra celor din jur.

Tara Bennett-Goleman este psihoterapeut si profesor. Ea a dezvoltat alchimia emotionala, o integrare inovatoare a meditatiei contemplative si a psihologiei budiste cu o noua dimensiune a terapiei cognitive. In ultimul deceniu, a condus seminarii pe tema acestei noi abordari impreuna cu sotul ei, Daniel Goleman, autor al celebrei lucrari Inteligenta emotionala (aparuta la ed. Curtea Veche, 2001). Tara Bennett-Goleman a studiat mai mult de doua decenii cu maestri budisti din Tibet, Nepal si Birmania. Dupa absolvirea facultatii, s-a specializat in terapia schemelor in cadrul Centrului pentru Terapie Cognitiva din New York, concentrandu-se asupra modalitatilor de schimbare a tiparelor emotionale negative.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

A activat in cadrul unor proiecte umanitare de sprijinire a persoanelor fara locuinta din Tibet sau a celor care lupta pentru cauza Tibetului; de asemenea, a acordat consiliere umanitara pentru persoanele in varsta sau grav bolnave. Studiaza de multa vreme aranjamentele florale japoneze si ceremonia ceaiului, ca si dansul indian Kathak. Traieste in Massachusetts.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri