In lumina lunii / Moonlight, drama scrisa si regizata de Barry Jenkins, intra pe 10 martie in cinematografele din tara, distribuit de Transilvania Film. Filmul este nominalizat la opt premii Oscar, printre care pentru Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine, Cel mai bun montaj si Cel mai bun scenariu adaptat.

“Evitand cliseele exagerate si prea repetate cand vine vorba despre reprezentarea vietii americanilor de culoare in film, Barry Jenkins a creat ceva dureros de viu.” (New Yorker)

"In lumina lunii / Moonlight" urmareste un tanar american de culoare, din copilarie si pana la maturitate, in timp ce se straduieste sa-si gaseasca sensul in lume. Povestea atemporala despre legaturi umane si descoperirea de sine contureaza un portret dinamic al vietii contemporane afro-americane si o intensa meditatie personala si poetica asupra identitatii, familiei, prieteniei si dragostei.

Trailer - Moonlight - Oscarul pentru cel mai bun film 2017

“De la primul si pana la ultimul cadru, In lumina lunii / Moonlight este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le poti vedea. (…) Chiron ajunge sa se inteleaga pe sine si lumea in care traieste si este chinuitor, dar si captivant, sa-i urmaresti evolutia. Sansa unei ferestre deschise prin care poti privi in constiinta altcuiva este un dar pe care doar arta ti-l poate oferi.” (NY Times)

Regizorul Barry Jenkins a debutat in 2008, cu filmul Medicine for Melancoly. Opt ani mai tarziu, el revine in forta cu In lumina lunii / Moonlight, adaptarea piesei de teatru In Moonlight Black Boys Look Blue, scrisa de Tarell Alvin McCraney, si castiga inimile criticilor si peste 150 de premii si 250 de nominalizari la festivaluri din toata lumea.

„Puterea povestii vine din golurile dintre cuvinte – si o incercare continua de a le gasi pe cele potrivite.” (IndieWire)

Personajul principal, in cele trei ipostaze, este interpretat de Alex Hibbert, Ashton Sanders (The Retrieval) si Trevante Rhodes (Westworld). Naomi Harris o interpreteaza pe mama lui Chiron, rol care ii aduce si o prima nominalizare la Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol principal. Iar Mahershala Ali (House of Cards), in rol de protector, primeste si el o prima nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor in rol secundar.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri