15 Martie 2017 publicat în Cultura 2 share-uri

Explorarea propriului sine pare sa fie una dintre cele mai captivante preocupari pentru omul contemporan consumator neobosit de lecturi din zona psihologiei.

Cele mai bune carti de psihologie

3. Gandire rapida, gandire lenta - Daniel Kahneman

Daniel Kahneman, autorul cartii „Gandire rapida, gandire lenta” („Thinking, fast and slow”) aparute in urma cu patru ani in Romania, este considerat unul dintre cei mai influenti psihologi contemporani, care a revolutionat prin teoriile sale psihologia cognitiva si sociala.

Castigator al unui premiu Nobel in economie, Daniel Kahneman este, alaturi de Amos Tversky, un pionier in domeniul psihologiei comportamentale aplicate in mediul economic. Cum ne ajuta lectura cartii „Gandire rapida, gandire lenta”? „Personajul” central al cartii este chiar modul comun de a gandi al oamenilor.


Daniel Kahneman atrage atentia ca lumea, asa cum se reflecta in mintile oamenilor, nu este o reproducere fidela a realitatii, pentru ca perceptia este distorsionata de prevalenta si intensitatea emotionala a mesajelor primite. Dupa ani de cercetare, Daniel Kahneman descrie cele doua sisteme care guverneaza modul de a gandi al oamenilor – Sistemul 1, rapid, intuitiv si emotional si Sistemul 2, lent, deliberativ si logic. Avem inclinatia de a pune mare pret pe propria judecata, insa aceasta ne poate juca de multe ori feste.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

„Gandire rapida, gandire lenta” ne poate ajuta sa intelegem mecanismele gandirii si modul in care luam decizii in fiecare zi. Iar odata „demascate” capcanele mintii, sansele de a mai fi inselati de propria gandire vor scadea. (Recenzie via www.carteadelaora5.ro) Cartea poate fi achizitinata din libraria online elefant.ro.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri