3 Iunie 2016 publicat în Cultura 16 share-uri

Maya Angelou este una dintre cele mai cunoscute scriitoare americane, poeta, memorialista si activista pentru drepturile omului.

Maya Angelou (4 aprilie 1928 - 28 mai 2014) reprezinta o sursa de inspiratie pentru toate femeile din lume. Este admirata de personalitati celebre cum ar fi Oprah Winfrey sau Beyonce, spre exemplu. Acestea o citeaza adesea in aparitiile lor. Recent, am comemorat 2 ani de la disparitia Mayiei, insa vocea ei este inca auzita.

Maya Angelou iubea adevarul, s-a ridicat pentru a vorbi despre drepturile civile, iubea viata si povestea cu ardoare despre experientele sale. In cartea auto-biografica "I Know Why the Caged Bird Sings" (Stiu de ce canta pasarea din colivie), Maya ilustreaza cum taria de caracter si dragostea pentru literatura au ajutat-o sa depaseasca rasismul si trauma.

Cuvintele Mayei Angelou, arhivate acum online sau intre paginile cartilor ne inspira necesitatea auto-examinarii, a prieteniei si iubirii.

Top 10 citate de la Maya Angelou, cea mai inteleapta femeie a Americii

1. Am invatat ca oamenii vor uita ceea ce spui, vor uita ceea ce ai facut, dar nu vor uita niciodata felul cum i-ai facut sa se simta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

2. Nu e o agonie mai mare decat sa ingropi o poveste nespusa in tine.

3. Daca nu iti place ceva, schimba-l. Daca nu poti schimba, schimba-ti atitudinea. Misiunea mea in viata nu este sa supravietuiesc, ci sa ma straduiesc cu pasiune, cu compasiune, cu umor si stil.

4. Dragostea nu recunoaste barierele. Sare peste garduri, penetreaza pereti ca sa ajunga la destinatia sa, care este speranta deplina.

5. Cand cineva iti arata cum este de fapt, crede-l inca de la inceput.

6. Daca mai ai doar un zambet in tine, ofera-l oamenilor pe care ii iubesti.

7. Admiram frumusetea fluturelui dar rareori admitem schimbarile prin care a trecut ca sa ajunga la o asa frumusete.

8. Incearca sa fii un curcubeu in norii cuiva.

Foto: Pixabay

9. Am invatat cu mult timp in urma ca cel mia intelept lucru pe care il pot face este sa imi fiue eu alaturi, sa fiu o aparatoare pentru mine insami si pentru altii ca mine.

10. Sunt convinsa de acest lucru: Binele facut oriunde este bine facut peste tot. Pentru schimbare, incepe prin a vorbi oamenilor, mai degraba decat sa treci pe langa ei de parca ar fi pietre care nu conteaza. Atat timp cat respiri, nu este niciodata prea taziu sa faci bine.

 

Iti recomandam si:

Maya Angelou: Dragostea elibereaza

Ce am invatat de la o femeie extraordinara, Maya Angelou!

Top inteligent: Cele mai importante 10 scriitoare contemporane pe care trebuie sa le citesti!

 

Foto homepage: By Inara Prusakova/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri