Doar marile opere literare au capacitatea de a te transporta in lumi nebanuite, provocand revolutii interioare. Acestea sunt 10 dintre scriitoarele contemporane remarcabile, iar fara vocile lor literare, cu siguranta ca lumea ar fi cu mult mai saraca!

3. Maya Angelou

Maya Angelou este una dintre cele mai proeminente si influente personalitati contemporane.

A fost o scriitoare afro-americana, poeta, dansatoare, actrita si cantareata, activista pentru drepturile omului. A publicat 7 autobiografii, trei carti de eseuri si cateva carti de poezie si de asemenea a aparut in mai multe filme si showuri de televiziune, pe parcursul a 50 de ani de activitate. A primit numeroase premii si titulaturi onorifice.

Maya Angelou este cel mai adesea cunoscuta pentru autobiografiile sale ce se concentreaza asupra copilariei si primelor experiente din viata de adulta. Prima carte - „Stiu de ce canta pasarea in colivie” (1962) spune povestea vietii ei, pana la varsta de 17 ani. Cartea i-a adus recunoastere internationala. In primii sai ani de viata, Maya a suportat brutalitatea discriminarii rasiale dar in acelasi timp ea a asimilat credinta si valorile de nezdruncinat ale familiei afro-americane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Foto: Wikimedia.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri