15 Octombrie 2015 publicat în Cultura 9 share-uri

HomeFest este la a doua editie si se va desfasura in perioada 17 – 24 octombrie 2015. Festivalul propune publicului bucurestean 'reabilitari interioare ale blocurilor prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte', HomeFest este considerat primul festival artistic care se desfasoara in case si apartamente.

8 zile, 18 evenimente pline de „efervescenta domestica”

„Incepand cu 2014, HomeFest aduce arta in spatiul domestic, transforma sufragerii si dormitoare in scene, ofera un bun prilej de a va intalni vecinii si in alta parte decat pe scara blocului sau la piata. HomeFest, cu alte cuvinte, inseamna cultura de casa.”



In timpul festivalului, spectatorii vor avea sansa unei experiente culturale inedite chiar in blocul in care locuiesc sau in apropiere. „Intre public si artisti se stabileste o legatura mai directa decat in spatiile de joc obisnuite, iar spectatorii, vecinii si invitatii lor au ocazia de a interactiona si de a se raporta mai strans la cartierul si blocul din care fac parte. Spatiile sunt puse la dispozitie de persoanele care vor sa gazduiasca spectacolele si sa isi transforme temporar spatiul de locuit intr-unul deschis artei.”

In cadrul celor 18 evenimente propuse vor participa artisti autohtoni dar si invitati din strainatate (Israel, Iran, Austria, Norvegia, Finlanda). La evenimente intrarea va fi libera in schimbul unei carti care va tine loc de bilet. Cartile stranse astfel vor fi donate, ca si anul trecut, in scop umanitar. Locurile sunt putine, spectatorii fiind rugati sa isi faca rezervari din timp.

HomeFest este un proiect lorgean theatre / homemade culture


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri