14 Octombrie 2015 publicat în Cultura 96 share-uri

Desi prima luna de toamna a trecut deja, marile capitale europene isi asteapta in continuare turistii.

Avantajele turismului de toamna sunt, insa, mult mai numeroase decat cele din timpul verii. Cine alege sa calatoreasca in octombrie si noiembrie va evita aglomeratia specifica sezonului estival, nu va suferi de canicula din timpul verii, iar traficul rutier este mai mult decat prietenos.

Insa principalul avantaj este legat de preturile mici pe care le practica hotelierii, restaurantele si companiile aeriene.

Iata ce poti vizita in aceasta toamna in Europa, la preturi aproape derizorii in comparatie cu cele din timpul verii:

Roma

Octombrie este cea mai prielnica luna pentru a vizita capitala Italiei. Vremea tine cu turistii, iar aglomeratia pare sa fi ramas doar o amintire neplacuta si sufocanta.

Cei care aleg sa viziteze Roma in acest sezon vor avea la dispozitie mult mai mult timp pentru a se bucura de principalele obiective turistice, unde cozile sunt aproape inexistente, iar preturile au scazut teribil. In plus, nimic nu se compara cu o plimbare de seara pe strazile Romei, care respira povesti vechi de peste 2.500 de ani, fiind una dintre cele mai vechi asezari locuite din Europa, conform Wikipedia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Viena

Viena este o capitala europeana cu aroma imperiala, unde cladirile noi si cele vechi ofera o imagine armonioasa si fermecatoare.

Prin arhitectura cladirilor si prin obiectivele turistice din centrul orasului, Viena aminteste de viata imperiala si de luxul care a dominat mereu orasul ce a fost, de-a lungul timpului, capitala Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana, a Imperiului Austriac si, intre 1867-1918, a Imperiului Austro-Ungar. In plus, preturile scad in timpul toamnei, indiferent daca vorbim despre cazare, mancare sau transport. Companiile aeriene fac reduceri substantiale la preturile biletelor de avion, iar daca aruncam o privire pe bileteavion.ro, vedem ca ofertele pornesc chiar si de la 95 de euro, cu toate taxele incluse.

Praga

Multi turisti considera Praga ca fiind cel mai romantic oras din Europa si este ideal pentru un city break. Supranumita „Orasul de Aur”, Praga are o istorie bogata, o arhitectura unica si o atmosfera care te va face sa uiti de stresul de la locul de munca si de toate problemele care te-ar putea astepta la intoarcerea in tara. In plus, peste 50.000 de romani viziteaza Praga anual, conform statisticilor publicate de portalului Tourism Unit. In plus, Praga se afla pe locul 8 in Europa in privinta locurilor de cazare ocupate de turisti in 2014, situandu-se inaintea unor orase precum Viena, Amsterdam sau Milano, conform portalului statista.com.

Riga

In 2014, Riga a fost numita Capitala Culturala Europeana si a impartit titlul cu centrul cultural suedez Umea. Vremea in capitala Letoniei este foarte prietenoasa in timpul lunilor de toamna, iar preturile sunt similare cu cele din marile orase din Romania. Orasul vechi, Muzeul Etnografic in aer liber, catedrala Sfantul Petru sau parcul Kronvalda sunt printre obiectivele turistice preferate de catre vizitatorii orasului. In plus, farmecul acestuia iti promite o vacanta romantica, iar tu vei fi sigura ca ai iesit din tiparele turistice si ai vizitat un loc pe care putini romani se gandesc sa-l viziteze.

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri