16 Iunie 2014 publicat în Cultura 48 share-uri

Lumea musulmana a influentat dezvoltarea umanitatii in toate aspectele sale. Oamenii de stiinta musulmani au fost prolifici si au facut descoperiri importante, cu mult inaintea descoperirilor petrecute in Occident. De asemenea, cafeaua, care este o bautura orientala, nu este doar cea mai iubita bautura din lume, dar mai ales un simbol cultural care vorbeste despre vietile si interactiunile noastre astazi. Acestea sunt 7 dintre cele mai infleunte inventii si descoperiri care apartin lumii Orientale.

7. Instrumente chirurgicale si alte descoperiri medicale

Multe instrumente chirurgicale au un design asemantor cu cele create de chirurgul musulman al-Zahrawi, in secolul 10. El a creat in jur de 200 de instrumente chirurgicale, iar utilitatea lor este recunoscuta si astazi in lumea medicala.

Musulmanii au si alte realizari in lumea medicala. In secolul 13, medicul Ibn Nafis a descris circulatia sangelui in organism cu 300 de ani inaintea lui William Harvey, care este creditat pentru aceasta informatie. Medicii musulmani au inventat anestezicul si alte dezinfectante dar si unelte pentru a extrage cataracta

 via @The Independent.co.uk


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri