10 Iunie 2014 publicat în Cultura 14 share-uri

Existenta este cu adevarat uluitoare. Citind aceste date interesante, nu ai cum sa nu celebrezi faptul ca existi, faptul ca intr-adevar, esti o minune!

31. Mai in gluma mai in serios… Suntem mai bogati decat credem. :)  In fiecare din noi exista cam 0,2 miligrame de aur, mai ales in sange. Din pacate ca sa colectezi 8 g de aur, ai avea nevoie de sangele a 40.000 de oameni. Oricum, este o informatie interesanta.

32. Creierul uman foloseste cam 20% din nevoia de oxigen a corpului uman, chiar daca el in sine, reprezinta doar 2% din intreaga masa corporala a unui adult.

33. Unele femei vad mai multe culori decat oricine altcineva. Majoritatea oamenilor au 3 tipuri de receptori de culoare, in timp ce unele femei au patru sau chiar 5 si de aceea pot vedea o gama mai larga de culori.

Foto: Shutterstock.com; ochi, culori

34. O conditie care se numeste sinestezie, cauzeaza o suprapunere a simturilor si astfel, unii oameni pot chiar „gusta” sau „auzi” culorile!

35. Plansul ne elibereaza de stres si permite oamenilor sa mai elimine din sentimentul de stres si tristete. Ne ajuta psihicul sa se calmeze.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

36. Lacrimile au compozitii diferite, depinzand de motivul pentru care sunt eliberate de corp. Lacrimile produse din cauza cepei sunt diferite de cele produse din cauza tristetii.

37. Inima umana creeaza destul de multa presiune in timp ce pompeaza, astfel incat sangele poate tasni peste 9 metri!

38. Energia pe care o genereaza creierul nostru echivaleaza cu cea generata de un bec de 10 watti. Chiar si atunci cand dormim, creierul nostru genereaza energia echivalenta a unui bec mai mic. Asadar, acel desen amuzant care ilustreaza fiinta umana in timp ce a gasit o idee formidabila, nu este deloc prea departe de adevar. Creierul este mai activ noaptea decat in timpul zilei.

39. Creierul nu simte durere fiindca el nu are receptori ai durerii.

40. Unghia care creste cel mai repede este cea de la degetul mijlociu. Iar unghia mijlocie de la mana ta dominanta creste cel mai repede dintre toate.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri