26 Septembrie 2013 publicat în Cultura 41 share-uri

Descrisa drept o prostituata de lux deosebit de frumoasa, se spune ca a pierit tanara, ucisa de un om platit de un admirator gelos, iar lautarul care era indragostit nebuneste de ea i-ar fi inghitit cenusa.

In atmosfera boema a Bucurestilor din anii ’40, viata era poate la fel de alerta ca si astazi. Localurile erau impanzite de meseni, de oameni care cautau distractia, culorile muzicii si… iubirea. Iubirea dintre lautarul Cristian Vasile si Frumoasa Zaraza a prins flama in localul Vulpea Rosie de pe strada Selari. Zaraza era una dintre cele mai frumoase si dorite femei ale momentului. Era intr-adevar tiganca, o tiganca cu parul negru, frumos si “buzele ca de barbat senzual”.

 
„Lautarul nu-si poate dezlipi ochii de pe ea, impresionat de aparitia frumoasei tigancuse, atunci cand intra, intr-una din seri, insotita la brat de un aristocrat care ocupa o masa in dreptul scenei pe care Cristian Vasile interpreta dumnezeieste. Furat definitiv de frumusetea ei, el nu poate continua tot recitalul si se refugiaza intr-un local vecin. Nu avea sa stie ca sentimentele erau reciproce. Zaraza se indragostise si ea, la prima vedere, de lautar”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

In acest context, istoricii vorbesc despre o rivalitate intre el si Zavaidoc care renunta la planul lui diabolic de a-l ucide pe cantaret din cauza ca ar fi riscat prea mult. Vasile era foarte celebru si risca sa se afle repede cine-i autorul. Nu acelasi noroc l-a avut Zaraza, omorata fiind de Borila, un tigan din anturajul lui Zavaidoc, “antrenat” sa ucida.

„A fost omorata de un tigan gelos, pe malul Dambovitei, in timp ce mergea sa cumpere tutun. Cristian Vasile a fost devastat. Pentru ca o iubea atat de mult, se zice ca, dupa ce a fost incinerata, lautarul ar fi furat din crematoriu urna cu cenusa ei si ar mancat-o cu lingurita”, spune istoricul Dan Falcan, potrivit Historia.

Foto fr si main:  By Taxiro /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri