12:09, 25 Septembrie 2013 publicat în Cultura

Sambata, 28 septembrie 2013 incepe editia a 8-a a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan. Chiar daca in toata lumea arta contemporana ocupa un loc important in societate, in Romania, situatia este una foarte dura pentru toti cei care activeaza in acest domeniu, inclusiv dansul contamporan. Arta contemporana este vie, in continua schimbare, conectata la problemele sociale si politice ale comunitatii, si nu poate fi ignorata la nesfarsit in Romania, atrage atentia Asociatia 4Culture, producator al eXplore dance festival.

"Asociatia 4Culture, producator al eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, co-organizator al proiectelor europene Jardin d’Europe si Life Long Burning, fondator al spatiului independent de dans si arta contemporana WASP – Working Art Space and Production, trage un semnal de alarma privind modul repetat in care cea mai importanta institutie publica de cultura a Romaniei - respectiv Ministerul Culturii, precum si Primaria Generala Bucuresti, intorc spatele artei contemporane din Romania", se arata intr-un comunicat de presa.

Sambata, 28 septembrie 2013 incepe editia a 8-a a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan si performance-ului din Romania: eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival. Festivalul se va desfasura intre 28 septembrie – 9 noiembrie, la WASP – Working Art Space and Production.

Citeste si:
ProfiArt se extinde si deschide al cincilea magazin de arta si...
ProfiArt se extinde si...

Vezi Trailerul Festivalului:eXchange – tema editiei eXplore dance festival #8, reprezinta motorul selectiei artistice din acest an. Incurajand cercetarea coregrafica si sustinerea tinerei generatii de dansatori si coregrafi, diversitatea formelor contemporane de dans si performance, precum si cresterea vizibilitatii in randul publicului larg, programul din acest an va avea ca focus generatia viitoare.

Citeste si:
Machiajul de film, arta care spune povești: 26 de transformări...
Machiajul de film, arta care...

Dansul contemporan din Romania traverseaza o perioada extrem de dificila

Editia a 8-a eXplore dance festival – eveniment unic in Romania, va sta sub semnul protestului fata de atitudinea actualei clase politice si a guvernului, fata de actiunile repetate de a elimina dansul si arta contemporana din peisajul cultural romanesc, fata de incercarile de a califica dansul contemporan ca subdomeniu al baletului.

Evenimente importante de arta contemporana (festivaluri, platforme si bienale), recunoscute pe plan international, proiecte europene de cooperare multi-anuala care au adus si mentinut in ultimii ani Romania pe harta culturala a Europei, spatii noi create de catre sectorul cultural independent, sunt grav afectate si in pericol de disparitie din cauza lipsei unei strategii culturale la nivel national, care sa includa arta contemporana si domeniile sale aferente, se arata in comunicatul de presa transmis de catre Asociatia 4Culture.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri