Dincolo de orice regula si stil de amenajare, alegerea culorilor unei incaperi se va face luand in considerare toate componentele. Astfel, culorile peretilor si ale obiectelor de mobilier vor fi in concordanta cu cele ale pardoselii, usilor, ferestrelor, culoarea peretilor si a podelei alegandu-se dupa ce v-ati hotarat asupra paletei cromatice a mobilierului.

Persoanele mai putin indraznete sau care prefera un stil clasic pot opta pentru combinatiile “ton sur ton”, alegand diferite nuante ale aceleiasi culori. In acest caz, alaturati texturi diferite si alegeti accesoriile intr-un ton contrastant. De exemplu, daca optati pentru culori pamantii, decoratiunile pot fi bej si, in acest fel, veti evita riscul de a obtine o incapere monotona.

Incaperi precum dormitoarele, baile sau holurile pot fi amenajate optand pentru schema culorilor alaturate pe cerc, rezultatul fiind unul odihnitor si primitor. Exemple de astfel de combinatii sunt: verde cu albastru verde sau cu galben-verde, rosu cu rosu-violet, albastru cu albastru-violet, galben cu galben-portocaliu. Un obiect decorativ supradimensional, intr-o non-culoare, va spori intensitatea culorilor din jur.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Chiar daca in momentul in care va amenajati locuinta nu urmati o anumita schema de compunere a culorilor, nu exagerati in numarul acestora si alegeti tonuri potrivite incaperii respective, care sa va denote personalitatea.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri