O culoare aparte, ce este greu de utilizat in amenajarile interioare, este rosul. Folosit in cantitati mari, nu numai ca poate da nastere unor stari de anxietate, dar incaperea astfel decorata risca sa fie asociata cu kitsch-ul. Pentru a evita un asemenea rezultat, se recomanda folosirea rosului in dozaje reduse, regasindu-se, in general, in accesorii sau piese decorative.

Un spatiu poate fi definit prin intermediul culorilor, caracterul sau individual fiind conturat in functie de compunerea paletei cromatice. Alegerea si potrivirea culorilor in cadrul amenajarilor interioare necesita multa atentie, cu atat mai mult cu cat acestea pot avea mare influenta asupra starilor noastre afective. Criteriile pe baza carora paleta cromatica este compusa vizeaza functiunea spatiului ce urmeaza a fi amenajat, dimensiunile acestuia, stilul decorativ ce se doreste a fi abordat, cat si de personalitatea noastra.

Fiecare culoare are o anumita semnificatie si este potrivita unui anumit temperament. O culoare aparte, ce este greu de utilizat in amenajarile interioare, este rosul. Folosit in cantitati mari, nu numai ca poate da nastere unor stari de anxietate, dar incaperea astfel decorata risca sa fie asociata cu kitsch-ul. Pentru a evita un asemenea rezultat, se recomanda folosirea sa in dozaje reduse, regasindu-se, in general, in accesorii sau piese decorative.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Rosul este culoarea care poate fi cel mai bine perceputa de ochiul uman, drept urmare aceasta poate pune in valoare o incapere. Simbolizeaza puterea, vitalitatea, asadar este potrivita in incaperile de zi, unde se desfasoara foarte multe activitati, in incaperi care indeamna la miscare sau la un stil de viata activ. Considerat culoarea prosperitatii, rosul, asociat cu pasiunea si dorinta, poate fi introdus si in dormitor, insa prin intermediul accesoriilor. Alegand o lenjerie de pat cu model floral, draperii, corpuri de iluminat si cateva obiecte decorative rosii, aceasta culoare folosita va anima zona destinata relaxarii, fara a fi folosita in cantitati mari si a va impiedica sa va odihniti.

Livingul este, de cele mai multe ori, camera in care rosul este cel mai des folosit. In general, nu se recomanda vopsirea tuturor peretilor in aceasta culoare, intrucat poate crea senzatii de nervozitate. Cu toate acestea, adeptii sai pot opta pentru vopsirea unui singur perete. In acest fel, peretele va fi transformat in punct focal, iar incaperea va fi inviorata. Persoanele reticente pot opta pentru tonuri mai reci, iar pentru un aspect elegant, decorati peretele cu un tapet cu modele florale sau dungi. O alta sugestie este alegerea unui covor rosu, care poate fi asortat cu draperii in aceeasi culoare, in vreme ce canapeaua va fi inveselita cu ajutorul pernelor decorative.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri