16 Iunie 2023 publicat în Casa-Gradina 18 share-uri

Baia este, uneori, cel mai mic spațiu dintr-o locuință, însă are un rol esențial în rutina noastră zilnică de îngrijire. Ca și alte spații interioare, baia poate avea nevoie de o revitalizare mai mică sau mai mare. Uite ideile noastre pentru a avea o baie mai frumoasă:

Vopsește faianța veche, care nu-ți mai place

Să înlocuiești de la zero o faianță în baie înseamnă mult praf și zgomot. Este o soluție pentru renovări complexe, însă nu și pentru operațiuni rapide. Prin urmare, dacă ai o faianță veche și plictisitoare, te poți gândi la varianta vopsirii ei.

Vopsirea faianței într-o culoare preferată nu produce disconfort și nici mizerie. În plus, cu ceva pricepere, durează relativ puțin să o revopsești, iar costurile sunt mult mai mici decât dacă ai cumpăra și monta faianță nouă. Cu alte cuvinte, poate fi un compromis satisfăcător.

Instalează noi obiecte și accesorii sanitare

De foarte multe ori, poți avea un aspect de baie demodată din cauza obiectelor și accesoriilor sanitare. Pot fi învechite sau prezenta defecțiuni pe care tot amâni să le rezolvi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Poate este timpul să instalezi un alt vas de toaletă, o chiuvetă adaptată spațiului, dar și baterii dus durabile. Și cada este absolut esențială, fiind locul unde te-ai putea bucura de un mini spa la tine acasă. Sunt mai multe tipuri de căzi interesante, cum ar fi cele cu formă rectangulară. Pune preț pe calitate, deoarece îți vei mulțumi mai târziu pentru alegerile făcute.

Pășește pe covorașe confortabile

Covorașele de baie au un rol practic, dar și estetic. De foarte multe ori, nu le acordăm atenția necesară și preferăm să luăm covorașe ieftine și fără pic de confort.

Acum, închipuie-ți niște covorașe super confortabile, foarte moi, atunci când le atingi cu tălpile, care, practic, se afundă în ele. Nu în ultimul rând, acestea trebuie să aibă o bună aderență, deoarece nu vrei să aluneci.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Te sfătuim, pe cât posibil, să nu rămâi convențională. Poți opta pentru culori îndrăznețe sau pentru diferite compoziții tematice. Desigur, dacă vrei și tu asta.

Găsește soluții ingenioase de depozitare

În baie se regăsesc destule obiecte și lucruri. Dacă vrei să știi de ele și să ai parte de o organizare bună, trebuie să faci ceva în acest sens.

Interesează-te de cutii depozitare, polițe cochete și organizatoare cosmetice. Într-un final, poți avea soluții de depozitare practice și ingenioase.

Bucură-te de o iluminare potrivită

În trecut, în baie exista o singură sursă de lumină. Un bec puternic, pentru a avea o vizibilitate cât mai bună.

Ce ai zice dacă ți-ai putea adapta lumina artificială din baie, în funcție de necesitățile tale? De exemplu, dacă vrei să te machiezi sau să te coafezi, este ideal să ai parte de o lumină neutră. Pentru relaxările din cabina de duș sau cadă, îți recomandăm o iluminare caldă și difuză.

Poți investi într-o iluminare complet inteligentă, însă poți apela și la soluția unui intensificator de lumină, cu becuri dedicate.

Achiziționează noi accesorii de baie

Achiziționează noi suporturi pentru periuțe, hârtie igienică, prosoape sau produse de duș pe care le folosești zilnic și vrei să le ai la îndemână rapid. Poți include și niște agățătoare tip cuier, pentru pijamale sau halat.

Motivația ar putea veni și din faptul că, atunci când le-ai cumpărat pe cele existente, nu te-ai gândit la formă și cromatică, spre exemplu, și acum ai o baie cu tot felul de accesorii care nu se potrivesc mai deloc.

Totodată, te poți orienta la folosirea unui dozator săpun cu senzor, pentru confort și economie, sau la o oglindă de baie minimalistă, cu iluminare LED.

Pune plante în baie

Nu în ultimul rând, dacă spațiul îți permite și iubești plantele, încearcă să vezi cum acestea îți pot revitaliza baia.

Dacă ai puțină lumină naturală, plantele potrivite ar fi cele precum bambusul, filodendronul sau crinul păcii. În situația în care ai o baie foarte bine iluminată natural, atunci poți merge pe plante ca aloe vera, bromelia sau chiar orhidee.

Cu puțină creativitate, toate ideile de mai sus îți pot transforma baia pe care o ai în prezent într-una mai frumoasă.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri