Ușile exterioare au rolul de a delimita proprietățile, dar și de a proteja împotriva intruziunilor. În plus, ele înfrumusețează spațiile, motiv pentru care alegerea lor este foarte importantă fiindcă vizează aspecte relevante pentru fiecare dintre noi.

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vine vorba despre alegerea corectă a ușilor pentru ca acestea să ofere casei tale confort și fiabilitate.

Alege uși de calitate, din materiale durabile

Un aspect foarte important este faptul că ușile pe care le alegi pentru exterior trebuie să reziste la condiții mai dificile. Indiferent dacă vorbim despre uși exterioare de intrare sau despre uși exterioare pentru balcoane sau terase, acestea sunt supuse intemperiilor și șocurilor mecanice.

Pentru balcon și terasă, poți opta pentru o ușă termopan disponibilă pe MatHaus.ro, pentru că aceasta îți va oferi gradul de rezistență dorit, chiar și în ipoteza utilizării frecvente. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că, adesea, ușa de la intrare este utilizată cel mai des, deoarece asigură accesul în locuință.Alege uși rezistente la umiditate

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Ghid pentru alegerea mobilierului interior Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Ușile sunt elemente expuse la tot felul de condiții, iar funcționalitatea lor nu trebuie să fie afectată de acestea. Umiditatea este una dintre cele mai dificile provocări, deoarece, spre deosebire de interior, unde umiditatea este mai scăzută, la exterior ușile sunt supuse ploii, zăpezii și umidității constante din aer.

Poți alege în acest sens uși din termopan din aluminiu sau PVC, deoarece se comportă foarte bine în aproape orice condiții exterioare.

Alege uși rezistente la uzură

Rezistența la uzură este un aspect pe care îl poți lua în calcul la nivel de material. Ușa ar trebui să fie realizată din materiale care să nu crape și să nu se fisureze, mai ales în contextul lovirii sau trântirii acesteia.

Oricât de mare ar fi grija față de elementele de închidere, tot se pot întâmpla mici incidente care pot pune în pericol integritatea ușii. În plus, expunerea constantă la intemperii poate conduce la mici deteriorări, așa că alege uși care să reziste indiferent de tipul provocărilor pe care le întâmpină.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Alege uși care etanșează foarte bine

Ușile de exterior trebuie să etanșeze foarte bine zona golului de ușă. Pentru că aveam nevoie de confort la interior, definit ca o sumă de elemente, printre care și temperatura potrivită, ușa trebuie să răspundă acestor cerințe.

Există o multitudine de uși care ermetizează foarte bine acest gol, așa că te poți orienta către modelele dorite, în funcție și de stilul casei tale. Poți alege uși metalice sau uși termopan, deoarece în ambele cazuri vei vedea că acestea sunt prevăzute cu garnituri speciale care au rolul de a închide perfect zonele de trafic.

Alege ușa în funcție de dimensiunile golului de montaj

Pentru a alege în mod corect ușa de exterior este nevoie de măsurarea corectă a golului. Ușa trebuie să se încadreze perfect, fără spații libere prin care aerul ar putea să circule. De asemenea, este nevoie de etanșarea corectă a zonelor din jurul tâmplăriei, deoarece golul pentru uși și ferestre este una dintre punțile termice vinovate pentru schimburile de temperatură cu exteriorul.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Așadar, respectă proporțiile și nu uita să iei în calcul și elementele de prindere, în speță balamalele și cadrul pentru ușă.

Alegerea unei uși se poate face ușor dacă sunt respectate aceste cerințe, așadar tot ce ai nevoie este să alegi modelul dorit în funcție de dimensionarea făcută și să îl montezi cu ajutorul profesioniștilor ca să te bucuri pe deplin de confort în casa ta.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri