Din păcate, foarte mulți proprietari de locuințe se regăsesc în situația de a cheltui sume considerabile de bani cu reparațiile din baie, iar multe dintre acestea pot fi evitate cu ajutorul hidroizolației.

Pentru a evita costurile mari cu reparațiile băilor, specialiștii recomandă utilizarea unor produse de foarte bună calitate atunci când se realizează hidroizolații. Am apelat la experții Econstrukt pentru recomandări și sfaturi cu privire la realizarea de hidroizolații bune în băi, care îți vor fi de folos cu siguranță.

De ce este necesar să hidroizolăm baia?

Conform Econstrukt, o baie din care lipsește sistemul de hidroizolații este supusă mai multor riscuri, iar cele mai importante sunt apariția scurgerilor de apă și formarea mucegaiului.

Probabil că cel mai mare beneficiu al impermeabilizării băilor cu produse speciale pentru hidroizolații este că acestea vor ajută la prevenirea scurgerilor de apă. Excesul de apă care se poate scurge prin zona căzii sau a cabinei de dus nu poate duce decât la reparații costisitoare, mai ales dacă apă se infiltrează sub gresie. Infiltrațiile pot cauza probleme serioase și pot afecta inclusiv structura casei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Deoarece apă în exces poate provoca apariția mucegaiului, prin utilizarea produselor speciale pentru hidroizolații în baie se poate preveni dezvoltarea acestuia, precum și a altor tipuri de bacterii. Mucegaiul nu este doar neplăcut din punct de vedere vizual, însă implică și potențiale riscuri pentru sănătate, putând provoca probleme respiratorii.

Ce pași trebuie să urmăm pentru a obține o hidroizolație bună?

Specialiștii Econstrukt ne sfătuiesc să avem în vedere trei aspecte importante atunci când hidroizolăm o baie nouă:

  • pregătirea corespunzătoare a suprafeței;
  • folosirea unei amorse;
  • alegerea unor produse calitative.

Pregătirea corespunzătoare a suprafeței este importantă pentru durabilitatea hidroizolației. În caz contrar, produsul nu va adera perfect. Astfel, va fi necesar să cureți în profunzime zona de praf, urme de murdărie, reziduuri și pete de grăsime. Pentru murdărie acumulată de-a lungul timpului poți utiliza chiar o mașină de șlefuit.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Amorsarea suprafeței pe care vei aplică produsul pentru hidroizolații este o etapă pe care echipa Econstrukt ne recomandă să nu o neglijăm, datorită faptului că amorsă mărește capacitatea de absorbție și fixează membrană hidroizolatoare. Iată care sunt sfaturile Econstrukt în această privința, alături de câteva exemple de produse extrem de eficiente pe care le poți folosi:

  • amorsează suprafață cu Marithan, o membrană lichidă de hidroizolații, pe care va trebui să o diluezi cu apă în proporție de 10-20%;
  • înainte că stratul de amorsă să se usuce, etanșează eventualele crăpături de pe suprafață cu bandă de armare pentru hidroizolații RINO Seal Tape TS 12/7;
  • aplică din nou un strat de Marithan, de dată această nediluat cu apă, pentru că membrană hidroizolației să se formeze.

Nu în ultimul rând, alegerea unor produse calitative pentru realizarea hidroizolației este un aspect esențial, care va asigura durabilitatea impermeabilizării și integritatea băilor.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Luând că exemplu produsul recomandat anterior, Marithan, eficientă să se datorează elasticității ridicate, care ii conferă capacitatea de a izola în întregime. Este un produs dezvoltat pe baza unei tehnologii inovatoare, PUD Technology, care permite formarea de dispersii stabile și consumul redus.

În afară produselor precum Marithan, dezvoltat de Mariș Polymers, la Econstrukt mai poți găși și alte soluții pentru hidroizolatii băi și bucătării, cum sunt cele de la Bison. Bison Rubber Seal și Bison Rubber Seal Textile Tape sunt două produse care se utilizează împreună, obținându-se un sistem de hidroizolații extrem de eficient. Bison Rubber Seal este o hidroizolație pe baza de cauciuc modificat cu polimeri, care garantează o durabilitate de cel puțin 20 de ani, iar Bison Rubber Seal Textile Tape este o bandă textilă utilă în acoperirea fisurilor și găurilor, având proprietăți excelente, precum rezistență, puterea de absorbție ridicată și elasticitatea sporită.

Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece Cum își pot da seama părinții dacă este pregătit copilul să meargă la școală. Analiză realizată de psihologi Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Hidroizolarea băilor este o etapă pe care ar trebui să o ia în calcul orice proprietar care pune preț pe integritatea locuinței sale și care vrea să evite costurile cu reparațiile ulterioare. Umiditatea și apă sunt cei mai mari inamici ai structurii unei case, iar rolul hidroizolației este unul foarte important, protejând podelele și pereții. Cu produsele potrivite, hidroizolația băilor se poate face simplu și rapid, iar la Econstrukt poți găsi toate materialele de care ai nevoie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri