Oglinda, piesa decorativa ce iti personalizeaza locuinta

12:02, 10 Februarie 2010 publicat în Casa-Gradina

In arta Feng Shui, oglinzile realizeaza echilibru si simetrie in spatiile inguste. Pentru a asigura fluxul energiei Chi, acestea sunt asezate, de regula, in holuri, si trebuie pozitionate astfel incat sa se poata reflecta intregul corp al persoanei care se priveste in acestea.

Cu siguranta, accesoriul decorativ omniprezent in epoca noastra il constituie oglinda. Cu o raspandire foarte larga, oglinda are mai multe intrebuintari, de la cele ce vizeaza intretinerea personala, pana la cele de obiect decorativ, materie prima de finisare a peretilor sau de corectii optice. Din punct de vedere etimologic, termenul provine de la grecescul ‘speculum’ si este o componenta optica, putand fi plana sau sferica, cea sferica fiind, la randul ei, concava sau convexa.

Avand un numar mare de calitati, un astfel de obiect iti gaseste intrebuintare in orice stil de amenajare, fie el minimalist, rococo, baroc sau clasic. In zilele noastre, oglinda a ajuns un laitmotiv si este folosita, adesea, cu scopul de a face o incapere sa para mai mare. Pozitionata corect, oglinda confera sentimentul de amploare, de marime a spatiului.

Asezata pe latura scurta a unei incaperi, aceasta din urma va parea mai lunga. De asemenea, pentru a deschide perspectiva, in fata usii, pe un perete, amplasati o oglinda. O incapere mica, decorata cu un asemenea produs, va parea mai spatioasa si va fi luminoasa si aerisita. Pentru a mari, la nivel vizual, o incapere, oglinzile trebuie asezate in asa fel incat sa capteze lumina, indiferent de natura acesteia, tocmai din acest motiv ele fiind recomandabile spatiilor mici, cu o singura fereastra.

Citeste si:
Secrete de la Cori Grămescu: Primele 10 reguli de bază pentru a...
Secrete de la Cori Grămescu:...

Pentru a va putea bucura de toate calitatile acestora, este foarte importanta pozitionarea lor. Specialistii recomanda plasarea oglinzii pe peretele perpendicular cu fereastra. Totodata, daca doriti sa aduceti in interior mediul inconjurator, oglinda va fi plasata langa fereastra, astfel incat sa capteze exteriorul. La baie, pentru un rezultat cat mai spectaculos, asezati doua oglinzi, una in fata celeilalte, creandu-se iluzia unui spatiu marit.

Un alt aspect privitor la oglinzi este faptul ca ofera posibilitatea de a pune in valoare intreaga amenajare. Pozitionandu-le in dreptul unui obiect decorativ, acesta va fi evidentiat, iar rezultatul va fi acela al unei expuneri de mare efect, in vreme ce, oglinda aflata in dreptul unei plante va crea senzatia de prospetime. Dati-va frau liber imaginatiei si realizati un ansamblu cat mai original, alaturand mai multe oglinzi de dimensiuni diferite cu diverse obiecte moderne sau abstracte. In ceea ce priveste aspectul acestora, piata ofera un numar impresionant de modele.

Citeste si:
Nu te mai regăsești în relația de cuplu? Iată ce ai de făcut!
Nu te mai regăsești în...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri