Intr-o perioada in care tendintele actuale in materie de design interior tind catre reductie, catre un spatiu cat mai aerisit si minimal, oamenii au inceput sa renunte, din motive practice, la covoare. Prin calitatile sale insa, covorul prezinta avantajele de a putea reda spatiului un accent individual si de a ascunde defectele existent.

Intr-o perioada in care tendintele actuale in materie de design interior tind catre reductie, catre un spatiu cat mai aerisit si minimal, din punctul de vedere al pieselor de mobilier, oamenii au inceput sa renunte, din motive practice, la covoare. Un spatiu caruia ii lipseste un astfel de articol nu numai ca este inestetic, ci este rece si incomplet. Chiar daca nu realizam, covorul joaca un rol important; astfel, se renunta la mochetele care acopera suprafata intregii incaperi in favoarea celor de dimensiuni reduse, existand o gama larga de modele.

Prin calitatile sale, covorul prezinta avantajele de a putea reda spatiului un accent individual si de a ascunde defectele existente. Chiar daca este ales, de obicei, spre sfarsitul procesului de amenajare, trebuie sa acordati mai multa atentie achizitionarii acestuia. Exista cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont intr-un astfel de moment, primul dintre ele vizand locul in care acesta urmeaza sa fie amplasat. In functie de acesta, va puteti restrange ariile in ceea ce priveste paleta cromatica si materialul din care este confectionat.

Textura covorului este importanta, fiecare tip de textura fiind recomandat unui anumit tip de interior. Pentru hol, va trebui sa va orientati asupra unuia cu un grad de sensibilitate la mizerie cat mai scazut si cu firul taiat. Pentru dormitoare sau living, in schimb, puteti opta pentru unele pufoase, cu firul ondulat, pentru ca incaperea sa capete un aspect intim si primitor.

Alegerea covorului in functie de dimensiunea camerei

Un criteriu important in alegerea covorului este dimensiunea camerei careia ii este destinat: o camera mica va fi decorata cu un covor de dimensiuni mari, cu aspectul uniform si in culori cat mai pale, pentru ca aceasta sa para mai mare, iar pardoseala sa nu fie segmentata. Daca doriti intr-o astfel de incapere un covor cu anumite motive decorative, aveti in vedere ca acestea sa fie de dimensiuni mari. Spatiile mari ofera o arie generoasa de optiuni, atat in ceea ce priveste dimensiunea si textura covorului, cat si a paletei cromatice.

Un covor ingust, dar lung, va crea impresia de alungire a spatiului, oferindu-i acestuia un ax longitudinal de privire, in vreme ce covoarele rotunde sau ovale implica intimitate, interiorizare. Must-have-ul acestui sezon il constituie covoarele traditionale si cele cu motive geometrice. Tesaturile traditionale romanesti au o mare rezonanta in intreaga lume, prin originalitatea modelelor, prin culorile abordate, cat si prin materialul utilizat, precum bumbacul, lana sau blana naturala. Cat despre celelalte covoare, se observa o precadere pentru cele cu diverse motive geometrice, abstracte, cu desene stilizate, specifice stilului pop art.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri