Tendintele cromatice ale anului 2010 in locuinta ta

12:01, 29 Ianuarie 2010 publicat în Casa-Gradina

Domeniul designului de interior este marcat de prezenta culorii turcoaz, turcoazul fiind culoarea anului 2010. Culoarea vedeta a acestui an imbina nuantele calme ale albastrului cu cele revigorante ale verdelui. O astfel de culoare trimite la bogatie si lux, fiind foarte sofisticata si pretioasa, si amplifica starea de bine si creativitatea. Turcoazul este urmat, ca si tendinta, de galben si de verde.

Designul de interior detine o reala importanta in viata cotidiana a fiecarui individ, un design de calitate aducand oricarei locuinte valoare si punandu-si amprenta atat asupra modului de viata a acestuia, cat si a perceptiei spatiului respectiv. In momentul in care ne referim la amenajarile interioare, un rol extrem de important il detine paleta cromatica. Alegerea potrivita a culorilor, cat si compunerea si asocierea acestora necesita o atentie deosebita, in caz contrar, rezultatul fiind unul dezastruos.

Pentru a-i conferi personalitate unei locuinte si a o pune in valoare, designerii pun mare accent pe alegerea potrivita a culorilor. De cele mai multe ori, aceasta constituie metoda cea mai simpla si la indemana oricui pentru a schimba aspectul unei incaperi. Un spatiu isi poate schimba modul de perceptie a dimensiunilor prin intermediul culorilor si poate parea mai cald sau mai rece.

Turcoazul este culoarea regina a lui 2010

Citeste si:
Grupul Lavazza anunță planul de a avea o amprentă de carbon neutră...
Grupul Lavazza anunță planul...

Tendintele anului in care tocmai am intrat, atat in domeniul designului vestimentar, cat si de interior, sunt marcate de prezenta culorii turcoaz, turcoazul fiind culoarea anului 2010. Culoarea vedeta a acestui an imbina nuantele calme ale albastrului cu cele revigorante ale verdelui. O astfel de culoare trimite la bogatie si lux, fiind foarte sofisticata si pretioasa, si amplifica starea de bine si creativitatea. Aceasta este asociata cu linistea, finetea si puterea. Un spatiu decorat intr-o astfel de culoare este unul luminos si aerisit. Folosit si in cantitati mici, va transforma ansamblul sau obiectul respectiv in punct focal.

Turcoazul, pe langa faptul ca este o culoare foarte placuta si calmanta, prezinta calitatea de a se asorta cu foarte multe culori. Pe langa tonurile de verde si albastru cu care merge mana in mana, turcoazul se asorteaza cu cafeniu inchis, griuri, alburi mate, purpuriu sau nuante de galben si oranj. O camera decorata in culori neutre poate fi animata prin mici accente de turcoaz. Turcoazul se poarta, mai ales, in materie de accesorii decorative. Optati pentru perne decorative, draperii, covoare sau abajururi turcoaz si veti obtine o incapere foarte dinamica. De asemenea, nu trebuie sa va lipseasca fotoliul sau canapeaua turcoaz. In cazul in care bugetul nu va permite, achizitionati un material textil in aceasta culoare si confectionati o husa fotoliului vechi.

Citeste si:
Leroy Merlin: La un an de la lansarea serviciului în România,...
Leroy Merlin: La un an de la...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri