Am cerut sfatul unor specialiști în design și amenajări exterioare, care ne-au oferit câteva repere după care să te ghidezi

A venit vremea să îți amenajezi grădina și curtea, iar asta presupune achiziționarea de mobilier și accesorii noi. Lista este lungă și alegerea pieselor potrivite poate fi dificilă, iar la final poți să ai surpriza să constați că efectul vizual nu este acela pe care ți l-ai dorit.

Ne-am gândit că ai avea nevoie de o mână de ajutor, de aceea am cerut sfatul unor specialiști în design și amenajări exterioare, care ne-au oferit câteva repere după care să te ghidezi.

Terasa

Majoritatea grădinilor sunt prevăzute cu o terasă, care constituie principala zonă de relaxare. Pentru aceasta, ai nevoie de un loc în care să te așezi cât mai comod și de o măsuță pe care ți își pui cafeaua sau băuturile răcoritoare, în verile toride. Așadar, acestea sunt piesele de mobilier care nu trebuie să lipsească de pe o terasă, iar alegerea lor depinde de gusturi și preferințe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Astfel, poți să îți dotezi terasa cu câteva scaune comode, sau poți să apelezi la fotolii ori canapele. De asemenea, pe terasă este foarte potrivit și un scaun balansoar, dar și un hamac în care să lenevești ore în șir.

Bucătăria de vară

Gătitul în aer liber e o adevărată plăcere în zilele de vară, în plus beneficiezi și de faptul că mirosul de mâncare nu se mai răspândește în toată casa. Pentru o astfel de activitate, ai nevoie de o bucătărie de vară care poate fi amenajată fără mari bătăi de cap. Aici îți trebuie, în primul rând, un dulap pentru veselă și ustensilele de bucătărie și o masa ori un blat pentru a pregăti mâncarea.

Aragazul este o altă piesă care nu trebuie să lipsească, iar dacă este posibil, poți instala și o chiuvetă. În măsura în care spațiul îți permite, poți aduce aici și un frigider în care să păstrezi ingredientele pentru mâncarea pe care o prepari afară.

Locul de joacă

Cei mici trebuie să aibă și ei propriul lor spațiu de distracție și relaxare, așa că au nevoie de un loc de joacă. Aici, mobilierul recomandat este cel specific unui astfel de spațiu, și nu te poți plânge că nu ai de unde alege. Tobogane, leagăne, căsuțe din lemn sau plastic și trambuline pentru copii sunt cele mai populare piese pentru dotarea unui loc de joacă. Poți amenaja și o groapă cu nisip, iar vara copii vor fi foarte bucuroși dacă le vei pune la dispoziție și o mică piscină gonflabilă.

Curtea

Numărul pieselor de mobilier și al decorațiunilor din curte trebuie să fie direct proporțional cu spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pentru amenajarea aleii de acces, pavelele sunt cea mai bună soluție iar în acest sens poți alege dintr-o mare varietate de pavaje de curte.

Ca piese de mobilier, poți să montezi una sau mai multe bănci în zonele mai umbrite. Dacă ai la dispoziție spațiu suficient, poți să adaugi și o masă, tot undeva la umbră.

Grătarul

Dacă își place să fii gazdă și să inviți prieteni sau rudele la mici petreceri la tine acasă, atunci e musai să își amenajezi și un grătar. După ce ai construit grătarul, trebuie să dotezi spațiul cu o masă de lucru. Ideal este să fie placată cu gresie sau faianță, ca s-o cureți cât mai ușor.

Mai ai nevoie de un dulap în care să păstrezi ustensilele pentru grătar și plicurile cu condimente, dar și de un spațiu pentru depozitarea lemnelor. Un foișor cu câteva bănci în apropiere reprezintă un loc ideal pentru oaspeții care se oferă să te asiste la grătar.

Acestea sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le treci pe lista de investiții, când vrei să-ți amenajezi curtea și grădina.

Sursă foto fr si main: Imagine de Hans Rohmann de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri