4 Februarie 2021 publicat în Casa-Gradina 26 share-uri

Fie că ești în căutarea unui apartament, că treci printr-o despărțire sau că vrei să te muți în sfârșit singură, trebuie să știi cât mai multe despre opțiunile pe care le ai pentru o viață liniștită.

A locui singură poate părea o adevărată provocare dacă nu ești obișnuită cu acest stil de viață. Însă o carieră prosperă și nevoia de intimitate vor aduce cu ele și un nou capitol în viața ta. Printre primele gânduri înainte de a face acest pas se numără și nevoia de siguranță și ce înseamnă aceasta pentru o femeie care locuiește singură. Fie că ești în căutarea unui apartament, că treci printr-o despărțire sau că vrei să te muți în sfârșit singură, trebuie să știi cât mai multe despre opțiunile pe care le ai pentru o viață liniștită. De asemenea, încrederea în forțele proprii va fi influențată de felul în siguranța pe care o ai zi de zi. Iată câteva aspecte importante:

Cunoaște zona și vecinii

Când cauți un apartament nou, este esențial să afli cât mai multe detalii despre zona în care urmează să te muți. Cât de sigur este cartierul, dacă dispui de un sistem de alarmă în clădirea în care te vei muta, dar și să dezvolți cât mai repede o relație bună cu vecinii. Aceștia te pot ajuta ori de câte ori pleci din oraș, dar și printr-o doză în plus de vigilență în fiecare zi. Dacă nu ești sigură de zona în care te vei muta, dar găsești locuința perfectă, poți folosi sisteme supraveghere exterior care îți permit să urmărești live activitatea din apropierea casei. Nu uita că un sistem de supraveghere poate chiar să descurajeze răufăcătorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine!

Fii vigilentă

Vigilența este unul dintre aspectele de care trebuie să ții cont mereu când locuiești singură, mai ales dacă obișnuiești să fii des pe drumuri sau dacă locuiești într-o zonă de periferie. O lanternă funcțională și un accesoriu de autoapărare te pot salva în momente neplăcute. Chiar dacă nu va trebui să le folosești vreodată, prudența și grija față de siguranța personală sunt esențiale. Aplică regulile de vigilență și atenție atunci când ești pe stradă, dar și în casă. În special dacă locuiești la casă, evită să tragi draperiile pe timp de noapte și verifică mereu încuietorile. Nu lăsa semne evidente că lipsești mult timp de acasă și roagă un vecin să fie cu ochii în patru dacă pleci în concediu sau în delegație.

Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Acceptă un companion

Prietenul cel mai bun al omului poate fi și un partener ideal când locuiești singură. Calitățile de supraveghere ale câinelui și dorința de a te proteja sunt doar câteva dintre caracteristicile care te vor ajuta să eviți situații nedorite și să te bucuri de un cămin sigur. Adoptă sau cumpără un câine mai mare dacă vrei să ții la distanță oamenii periculoși, dar nu uita să studiezi cât mai multe detalii despre rasele tale preferate. Deși majoritatea câinilor își apără stăpânul și casa fără a ezita, aceștia necesită timp și atenție din partea ta.

Un câine este potrivit pentru o femeie care muncește mai mult de acasă sau care are posibilitatea de a-și rezerva câteva pauze departe de birou. De asemenea, majoritatea raselor de dimensiuni mai mari, care sunt și renumite pentru pază, vor avea nevoie de spațiu suficient nevoilor lor. Un câine este soluția ideală pentru a te simți mai în siguranță cât locuiești singur la casă.

Cum să alegi componente pentru baia ta Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Să locuiești singură poate fi cea mai bună decizie dintr-un punct anume al vieții tale, dar trebuie să fii pregătită pentru un plus de atenție în fiecare zi. Paza bună trece primejdia rea, așa că fii mai atentă la lumea din jurul tău.

Sursă foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri