10 Februarie 2021 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Petrecem mult timp în casă, iar confortul este esențial. În aceste condiții este util să dedici, din când în când, timp pentru a-ți împrospăta casa.

Este dovedit faptul că este tonic să cureți, să reamenajezi și să îți reîmprospătezi casa. Fiecare încăpere poate beneficia de mici ajustări, iar acestea trebuie gândite în funcție de stilul de viață din familie, de preocupări și interese. Este echivalentul unui boost pentru starea ta de spirit. Ideile tale se pot împleti cu ale noastre, iar finalul nu poate să fie decât util.

Ceva nou în bucătărie

Bucătăria nu mai este doar locul unde se face mâncare și se stă la masă. Este cel mai activ loc din casă, pe unde trec toți membrii familiei, este locul unde îți bei cafeaua, dimineața, dar și spațiul care devine, la nevoie, biroul de acasă. Bucătăria poate primi și mai multe funcționalități dacă vei alege o variantă, din multele posibile, de televizoare ieftine. Este important să fie unul cu ecran plat și de o dimensiune potrivită, astfel încât să poată fi fixat ușor pe perete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Alege un model care să aibă o rezoluție satisfăcătoare și o diagonală care să-l facă agreabil, adică nici foarte mare, dar nici foarte mică.

Merită spus că multifuncționalitatea zonelor din casă este secretul unei locuințe plăcute, comode, care răspunde necesităților celor din casă, fără ca aceasta să-i afecteze pe ceilalți, iar un televizor în bucătărie exact asta poate face.

Puțină vopsea, puțin tapet

Una dintre cele mai ușoare și mai eficiente modalități de a împrospăta spațiul de locuit este cu un strat proaspăt de vopsea sau tapet nou. Soluția este practică pentru orice cameră din casă, inclusiv în baie, hol și bucătărie.

O vopsea nouă în baie schimbă complet aerul și o face mai primitoare. Poți adăuga o oglindă nouă sau ai putea să schimbi becurile cu unele de intensitate mai mare cu lumină caldă. Eventual adaugă o plantă. Și dacă varianta unei plante verzi nu este posibilă, pentru că nu ai suficientă lumină naturală, află că în baie sunt acceptate plantele artificiale pentru decor.

Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște

O fâșie de tapet pusă în spatele cuierului tip cadru va elimina urmele de pe perete, din cauza hainelor, va fi mai ușor de curățat și va da un aspect nou holului. Alege un model cu dungi sau unul geometric. Asortează-l cu un covor nou, din categoria celor care se pot spăla de nenumărate ori, fără să se deterioreze, iar casa ta va fi mult mai primitoare și mai elegantă.

Soluții de stocare bine gândite

Dacă te simți depășită de faptul că nu-ți poți păstra casa în ordine, află că principala cauză este că nu sunt suficiente spații de stocare. Caută și alege cele mai bune soluții, astfel încât să mărești zona de depozitare. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți sufoci casa cu dulapuri.

O etajeră, de exemplu, amplasată pe hol sau în camera copilului ori în camera de zi, compartimentată folosind cutii sau coșuri de răchită devine un spațiu de depozitare extrem de funcțional pentru tot felul de lucruri, de la mărunțișuri, până la lenjerie măruntă, cărți, acte și facturi.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

O altă strategie care dă mereu roade și contribuie substanțial la ordinea și organizarea din casă o reprezintă soluțiile inteligente de depozitare, precum dulapurile cu uși glisante. Mai late sau mai înguste, acestea se pot monta în orice cameră, inclusiv pe hol și în camera de zi și te pot ajuta să eliberezi spațiu și să-l păstrezi îngrijit și organizat.

Rearanjarea mobilierului

Se poate spune că este printre cele mai simple și mai practice soluții de reîmprospătare a spațiului de locuit. Rearanjarea mobilierului nu te costă nimic, dar poate aduce mai multă funcționalitate spațiului indiferent care este destinația de bază a camerei.

Este uimitoare diferența pe care o poate avea schimbarea poziției câtorva obiecte și cum poate face asta ca o cameră să aibă o imagine complet diferită. Dacă alegi această soluție ia în calcul exact acele detalii care te deranjează și alege soluțiile mai eficiente. Este una dintre variantele care te pot ajuta să eliberezi spațiul prin eliminarea piesele de mobilier care nu-și găsesc utilitate. Poți muta unele piese de mobilier dintr-o cameră în alta. De exemplu, un fotoliu poate fi dus în dormitor, unde alături de un lampadar va crea un loc de lectură sau de relaxare, perfect.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Secretul reușitei este să nu rămâi ancorată în șabloane și să accepți că fiecare obiect de mobilier îşi poate găsi un loc nou în casă (eventual recondiționat și adaptat).

Iluminatul, tușa finală

Modificarea intensității și a poziției surselor de lumină dintr-o cameră constituie o altă soluție care are ca efect împrospătarea decorului. Iluminarea poate seta atmosfera și poate îmbunătăți percepția spațiului. Încearcă să maximizezi lumina naturală și folosește mereu doar becuri cu lumină caldă, care îndulcesc spațiul și oferă o stare bună.

Folosește lămpi, lampadare și nu omite lămpile de podea care dau un aer spectaculos oricărei camere și care pot fi incluse în orice stil de amenajare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai eficiente modalități prin care poți reîmprospăta spațiul de locuit, restul depinde de imaginația și nevoile tale.

16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Sursa foto: Photo by Di_An_h on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri