26 Ianuarie 2021 publicat în Casa-Gradina 5 share-uri

Ce înseamnă de fapt ustensile de bucătărie? Sunt acele obiecte care ne ușurează munca și ne ajută să economisim timp și efort. În plus, completează spațiul bucătăriei și îl fac prietenos pentru cei care îi trec pragul.

Bucătăria este locul cel mai vesel din întreaga casă. Aici se întâlnește familia, aici se adună prietenii, aici se spun cele mai frumoase povești, aici se prepară cele mai bune mâncăruri. Dar pentru ca bucătăria să fie funcțională, are nevoie de ustensile care să-i justifice rostul. De aceea, atunci când te muți la casa ta, una dintre primele întrebări care-ți trec prin minte este aceasta: „care sunt ustensilele cu care trebuie să-mi utilez în primul rând bucătăria?”

Ei bine, răspunsul nu este nici pe departe atât de simplu cum pare la prima vedere, pentru că bucătăriile sunt asemenea celor care petrec timp în ea și nicio bucătărie nu seamănă cu alta (poate acesta este un farmec aparte al acestor spații). Cu greu am realizat un top din 10 poziții cu obiecte fără de care într-adevăr bucătăria ta nu și-ar justifica numele. Cu toate acestea, lista rămâne deschisă, pentru că o bucătărie modernă și bine utilată rămâne visul oricăruia dintre noi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon

Ce înseamnă de fapt ustensile de bucătărie? Sunt acele obiecte care ne ușurează munca și ne ajută să economisim timp și efort. În plus, completează spațiul bucătăriei și îl fac prietenos pentru cei care îi trec pragul (cum altfel ar putea fi un spațiu în care iei masa alături de cei dragi). Iată ustensilele care ni s-au părut esențiale.

Mixer

Un mixer te scutește de efort, dar pentru asta trebuie să faci o alegere isteață atunci când achiziționezi aparatul. Trebuie să iei un mixer care să aibă inclus un capăt pentru bătut albușuri și amestecat aluaturi și deja rolul tău de gospodină s-a simplificat foarte mult.

Blender

Dacă vrei cele mai delicioase supe, dacă îți plac smoothie-urile, atunci ai nevoie de un blender. Alege unul suficient de mare, puternic și de calitate, pentru a nu fi nevoită să renunți la el fiindcă s-a defectat prea repede. De asemenea, dacă îți poți permite să achiziționezi un blender de calitate, poți încerca un aparat submersibil, pentru că în mod cert te va ajuta mult.

SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Set de cuțite

Cuțitele nu pot lipsi din bucătărie. Trebuie să avem măcar trei cuțite, de foarte bună calitate, unul mai mare (pentru carne), altul mai mic (pentru legume, verdețuri, fructe) și unul zimțat, pentru tăiatul pîinii, cozonacului, tortului aniversar.

Tocătoare

Bucătăria ta ar trebui să aibă două tocătoare cel puțin: unul din lemn (sau bambus) și altul din plastic. Cel din lemn trebuie să fie mai mare și îl vei folosi la feliat sau tocat alimente mai mari (pâine, legume, fructe, prăjituri). Carnea sau peștele le vei toca/felia pe tocătorul de plastic. Este important să folosești tocătoare diferite pentru că în acest fel nu contaminezi alimentele între ele.

O atenție deosebită trebuie să acorzi felului în care cureți tocătoarele. Pe cel de plastic îl poți spăla cu apă și detergent, sau îl poți pune în mașina de spălat vase. Tocătorul din lemn este mai pretențios. Lemnul este un material poros și nu poate fi spălat cu detergent de vase pentru că se îmbibă în material. Cel mai bine ar fi să-l ștergi cu o lavetă umedă, apoi îi răzuiești stratul superior. După uscare poți turna peste el ulei (de măsline sau de floarea soarelui) și ai grijă să acoperi toată suprafața.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Spatula

Nu te poți lipsi de spatulă în bucătărie. O poți folosi la preparatul mâncării, al ochiurilor, la luatul prăjiturilor din tavă fără să le strici forma. Există diverse tipuri de spatule, alege mai multe dintre ele, sau nu, după nevoile pe care le ai.

Tel

Cel mai adesea telul este folosit la bătutul albușurilor, pentru prepararea prăjiturilor, dar este foarte bun și atunci când trebuie să pregătești diverse sosuri. Dacă ai nevoie de un pont pentru bătut albușurile, alege un tel mai mare dacă vrei să le bați mai ușor.

Vase pentru preparatul mâncării

Din bucătăria ta nu trebuie să lipsească o oală aderentă pe care o poți folosi atunci când prepari paste, orez, sau preparate mai sofisticate. Tigaia antiaderentă te poate scoate rapid din încurcătură atunci când prepari omletă sau legume, dar atenție, trebuie să nu folosești ustensile de metal atunci când gătești în ea pentru că o vei zgâria. Oala de inox este perfectă pentru supe și ciorbe, dar o poți folosi și la fiert legume sau paste. Vasul termorezistent (poate fi din sticlă) este bun să fie folosit atunci când pregătești preparate la cuptor. Nu este costisitor și îți permite să vezi prin el. Oalele și tigăile online îți stau la dispoziție pentru cele mai potrivite produse pentru bucătăria ta.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Forma pentru tort

În toate casele există aniversați, așa că o formă de tort (sau mai multe) prinde foarte bine. Îți recomandăm una detașabilă. O poți folosi și pentru delicioase tarte cu fructe de exemplu. Partea detașabilă se îndepărtează rapid și îți permite să stratifici blatul așa cum îți dorești.

Forma de silicon pentru clătite sau ouă ochiuri

Probabil că multe dimineți încep perfect datorită delicioaselor clătite realizate în forma de silicon. Forma de silicon este foarte ușor de folosit, se curăță foarte rapid și se poate depozita fără probleme. Se pot face până la 7 clătite sau ochiuri în același timp.

Cântar / Cana gradată

Cana gradată poate măsura ingrediente lichide sau solide, este indispensabilă atunci când pregătești prăjituri. Cana poate fi înlocuită numai dacă ai un cântar multifuncțional, care îți permite să măsori ingrediente solide și lichide.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Acestea sunt cele 10 accesorii esențiale pe care ți le propunem pentru bucătăria ta. Desigur, vei adăuga altele, pentru ca bucătăria ta să fie cu adevărat bine utilată și prietenoasă cu cei care îi trec pragul.

Foto fr si main: By Gaf_Lila /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri