16 Noiembrie 2020 publicat în Casa-Gradina 22 share-uri

O baie mică nu este nici pe departe o catastrofă. Amenajată corect, poate să fie un loc practic și util.

Există însă câteva reguli simple care, luate în calcul la amenajare, îți asigură rezultate ce vor fi pe măsura așteptărilor și chiar peste.

Alege culori deschise

Folosește pentru decorul pereților culori deschise, fie că este vorba despre o vopsea specială, care rezistă la apă și umezeală, fie că este vorba de plăci de faianță. Soluția ideală este să le combini. Diversitatea va face spațiul să pară mai mare și va da un aer modern și sofisticat băii. Alege plăci de faianță mici, pe care să le montezi cu latura lungă pe orizontală, pentru că este un truc bun care lărgește vizual spațiul.

Podele sofisticate

Contează foarte mult ce material alegi pentru podelele din baie. Trebuie să reziste la eventuale șocuri, să nu existe riscul de a aluneca, să poată fi curățată rapid și bine și să se monteze ușor. La toate se adaugă și necesitatea unor podele care să dureze în timp fără să-și modifice forma și culoarea. Aceste calități le regăsești la toate modelele de gresie pentru baie. La toate acestea se adaugă și avantajul de a putea alege dintre diferite modele, forme și culori, de la cele care imită lemnul la cele clasice sau care sugerează piatra naturală. Ideale într-o baie mică sunt plăcile mari, într-o culoare neutră, simple, fără model, pentru a nu încărca spațiul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta

Adaugă lemn

Lemnul este cel mai plăcut material și are calitatea de a face plăcut orice spațiu. Asta se întâmplă și într-o baie mică. Alege detalii de lemn sau unele care copiază fibra lemnului. Poți să folosești o etajeră pentru depozitat lucrurile necesare într-o baie (prosoape, hârtia de toaletă sau produse de curățenie), poți alege un model de gresie care imită lemnul sau să adaugi unele elemente de decor din lemn.

Obiectele sanitare

Există o variantă ideală pentru fiecare baie și mai ales pentru cele mici. Nu omite să iei în calcul variantele de toalete și chiuvete care se pot monta pe colț și care, în felul acesta, valorifică foarte eficient spațiul din baie. Vasul de toaletă rotund este ideal pentru o baie mică, la fel cum cea mai bună alegere este aceea a unui vas suspendat, fără picior, care are rezervorul de apă încastrat în perete. Nu este simplu de montat, dar vei câștiga spațiu. În plus, cu un WC suspendat vei putea face curățenie rapid și foarte simplu.

Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Cabina de duș

Sunt foarte multe motive pentru care cabina de duș este o alegere inspirată într-o baie mică. Evident, cel mai important este acela că vei avea un spațiu util suplimentar. Locul câștigat poate să fie ocupat de un dulap pentru depozitare, atât de util și necesar în baie sau pur și simplu poate fi folosit pentru a monta un lavoar mare, eventual o oglindă supradimensionată care va înnobila și va personaliza baia. Un argument în plus în favoarea cabinei de duș este acela că cel mai des alegem să facem duș, chiar dacă avem cadă.

Luminează bine baia

O baie mică trebuie să fie inundată de lumină. Este foarte important să alegi becuri cu lumină caldă. Nu face greșeala de a folosi lumină albă, pentru că va crea o atmosferă rece și impersonală. În schimb, lumina caldă îmbracă spațiul și aduce un sentiment foarte plăcut de confort. Este esențial ca sursele de lumină artificială din baie să fie pe cel puțin două planuri. Primul este în tavan, al doilea la nivelul ochilor, lateral oglinzii sau deasupra acesteia. Sursele plasate la nivelul ochilor nu produc umbre și sunt utile în baie.

Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

În ceea ce privește sursa din plafon, fii îndrăzneață. Alege un corp de iluminat sofisticat, futurist sau clasic, iar dacă acesta va fi în contrast de stil cu restul detaliilor din baie, vei obține un spațiu nu doar foarte personal, ci și elegant.

Elemente de decor

Este una dintre cele mai frecvente omisiuni pe care le facem atunci când amenajăm o baie, fie că este mică sau mare. Absența decorațiunilor este cu atât mai vizibilă într-o baie mică. Elementele de decor ideale în baie sunt: plantele (există plante care suportă lumina puțină din baie și umezeala), lumânările (alege-le pe cele colorate, fără parfum, pentru că aromele sunt artificiale și nu sunt deloc sănătoase), postere pentru pereți. Decorațiunile aduc culoarea de contrast și însuflețesc locul.

Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Un alt detaliu important la amenajarea unei băi mici este să nu o aglomerezi, să păstrezi toate obiectele vizibile la limita strictului necesar și să iei în calcul, înainte de orice, funcționalitatea fiecărui element.

Sursă foto: Photo by Vecislavas Popa from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri