20 Noiembrie 2020 publicat în Casa-Gradina 7 share-uri

Bucătăria este una dintre camerele cu rol central în existența noastră. În bucătărie bem prima cafea, gătim preparatele preferate și luăm cina alături de familie. Tot în bucătărie ne povestim întâmplările zilei și deseori luăm decizii importante.

O bucătărie încăpătoare permite o amenajare după bunul plac, dar în cazul unui spațiu mic, așezarea mobilierului, electrocasnicelor și a celorlalte obiecte necesare pune dificultăți.

Din fericire, există anumite trucuri care îți permit să câștigi în funcționalitate, astfel încât să fii cât mai eficientă în activitățile tale culinare. Citește în continuare și descoperă cum să obții dintr-o bucătărie mică un spațiu cât mai util și primitor!

Folosește un singur perete

Chiar dacă pare o idee învechită și nu foarte fericită din punct de vedere estetic, montarea bucătăriei în linie dreaptă, de-a lungul unui perete, asigură mult spațiu liber și oferă eficiență sporită, datorită proximității dintre aragaz, frigider, chiuvetă și blatul de lucru. Așezarea dulapurilor pe perete asigură și mai multă ușurință gătitului sau servitului mesei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Înlocuiește scaunele cu o banchetă

Scaunele clasice necesită spațiu în spatele lor, ca să poată fi trase când oamenii se așează sau ridică de la masă. În schimb, o banchetă fixată pe perete economisește spațiu și te scapă de momentele stânjenitoare când o persoană abia reușește să mute scaunul.

Folosește spațiul vertical

Extinderea dulapurilor sau rafturilor până la tavan te ajută să faci loc la nivelul suprafeței inferioare și să obții mai mult spațiu de depozitare. Dacă vrei să creezi impresia de spațiu mărit și să eviți senzația de greutate pe care o poate da extinderea pe verticală, alege dulapuri cu uși de sticlă.

Profită de mobilierul inteligent

Când nu ai destul spațiu la dispoziție, este greu să mărești latura funcțională a bucătăriei. Mobilierul modular este una dintre puținele soluții la această problemă. Scaunele pliante sau care se depozitează unele în altele, mesele extensibile, dulapurile cu uși glisante sau mesele de gătit pe roți îți ușurează atât gătitul, cât și servitul. În plus, transmit oaspeților că au în față o gazdă dotată nu doar cu simț culinar, ci și cu inteligență și creativitate.

HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Folosește culorile în favoarea ta

Anumite culori pot influența modul în care percepem spațiile. În bucătăriile mici folosește albul, care mărește și dă impresia de luminozitate, și culorile neutre în contrast cu albastru, pentru a transmite prospețime. Dacă ai multe rafturi sau dulapuri verticale, le poți vopsi cu aceeași nuanță ca a pereților, pentru a creea iluzia unui spațiu încăpător. De asemenea, alege materiale lucioase, cum sunt faianța sau cromul și mobilier vopsit cu lac care reflectă puternic lumina. În acest mod, bucătăria va părea mai luminoasă și mai aerisită.

Creează spațiu cu ajutorul podelei

Un model îndrăzneț de pardoseală, fie că este din gresie sau din alt material, este ideal pentru o bucătărie mică. Un model neobișnuit distrage atenția și face camera să pară mai mare. Poți monta chiar și gresie cu desen care oferă iluzia tridimensională, întrucât într-un spațiu mic nimic nu pare excesiv.

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Găsește un alt loc pentru mașina de spălat

În multe locuințe mașina de spălat este montată în bucătărie, ocupând astfel mult spațiu și afectând aspectul acesteia. Încearcă să găsești un alt loc pentru mașina de spălat, fie în baie, fie într-o debara sau hol.

Privește suprafața redusă ca pe un avantaj

O atitudine pozitivă față de bucătăria ta te va ajuta să găsești mai ușor soluții pentru dimensiunile sale reduse și să creezi o ambianță plăcută. Privește, așadar, părțile bune:

  • O suprafață mai mică este mai ușor de ordonat și de curățat
  • Încălzirea și răcirea camerei se realizează mai rapid
  • Îți poți demonstra creativitatea
  • Ai mai puține lucruri de schimbat și reparat.

Chiar dacă amenajarea bucătăriilor mici nu este o sarcină ușoară, poți folosi spațiul redus în avantajul tău, ca să te bucuri alături de cei dragi de gusturile pe care le descoperiți!

Sursa foto: by Sidekix Media /Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri