Amenajarea băii de serviciu, de cele mai multe ori neglijată poate reprezenta fie o adevărată corvoadă, fie o reală provocare, importantă este perspectiva din care privești acest proces.

De preferat este să nu te gândești la faptul că dispui de un spațiu mic și îngust, ci să încerci să iei totul ca pe o „vânătoare” și o descoperire de soluții de amenajare eficiente. Important e să valorifici întreg spațiul și să tai de pe lista cu obiectele sanitare necesare cel mult cada sau cabina de duș, în cazuri extreme, însă, în niciun caz lavoarul sau chiuveta, vasul de wc și spațiile de depozitare. Această parte a locuinței nu trebuie să fie doar locul în care așezi coșul cu rufe murdare sau produsele de curățenie care nu încap în baia mare.

Pentru a reuși să valorifici la maximum acest spațiu, poți ține seama de câteva recomandări generale:

Mobilerul

Atunci când alegi piesele de mobilier pentru baia de serviciu, e de preferat să te focusezi pe corpuri suspendate, în culori deschise sau care imită lemnul, cu oglinzi încorporate pentru a mări iluzia de spațiu. Poți opta pentru o varietate de dulapuri de baie care să se armonizeze cu întregul ansamblu și care să aibă o funcționalitate bine definită: de depozitare. Pe lângă dulapurile de perete, nu îl omite pe cel destinat lavoarului, în care poți „ascunde” produsele de igienă și soluțiile de curățat. Este important să măsori foarte bine spațiul de care dispui, astfel încât dulapurile să corespundă dimensiunilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Cabina de duș

În primul rând, prioritar este să renunți la cada clasică, care, oricum, ar fi ocupat mult spațiu, pentru o cabină de duș. E drept, va trebui să renunți la băile lungi și relaxante, cu lumânărele parfumate și săruri marine, în favoarea dușurilor revigorante, dar, până la urmă, este important să ai suficient spațiu pentru chiuvetă și vasul de toaletă. Și în cazul de față, opțiunile nu sunt deloc limitate, căci poți alege între o cabină de duș cu cădiță, una pe colț, pătrată sau semirotundă. De asemenea, dacă ții să aduci un plus de rafinament băii de serviciu, alege să  separi zona de duș de restul încăperii prin panouri sau uși din sticlă transparentă.

Vasul de toaletă

În loc de un vas picior, optează pentru unul suspendat, care nu numai că-i va conferi spațiului o notă modernă, dar va ocupa și loc mai puțin. De obicei, un astfel de vas de toaletă are o formă care se armonizează în orice ansamblu, ovală și cu baza dreaptă. În plus, este confortabil, ergonomic și disponibil într-o varietate de modele.

5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă Susține-ți frumusețea din interior! Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

De asemenea, acordă o atenție deosebită corpurilor de iluminat, gresiei și faianței și nu încărca decorul cu obiecte prea multe, căci acestea vor aglomera inutil baia de serviciu, indiferent dacă până acum te-ai descurcat excelent.

Foto: by Karolina Grabowska from Pexels

Îndrăznește să transformi baia ta mica într-un loc mai spațios și, pe deasupra, confortabil și modern.

Sursă foto fr si main: by Karolina Grabowska from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri