Ne-am gândit să stăm de vorbă cu experții în materie de soluții de încălzire alternativă și să ne răspundă la ce trebuie să acordăm atenție dacă ne dorim să ne bucurăm de un șemineu calitativ.

Perspectiva relaxării alături de familie, prieteni sau de persoana iubită, la gura unui focar semineu care arde tihnit în casa noastră primitoare este extrem de atrăgătoare pentru fiecare dintre noi. Deși tentația de a alege un șemineu doar din perspectiva costului este destul de mare, vă sfătuim să vă gândiți de două ori înainte de a păși în această lume necunoscută și să vă informați suficient de mult, înainte să vă achiziționați o astfel de soluție de încălzire. Și tocmai din acest motiv, ne-am gândit să stăm de vorbă cu experții în materie de soluții de încălzire alternativă de la PEFOC și să ne răspundă la ce trebuie să acordăm atenție dacă ne dorim să ne bucurăm de un șemineu calitativ care să reziste și să funcționeze la parametri maximi, pentru mult timp de acum înainte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

De unde să ne cumpărăm șemineul?

Înainte de a face o alegere, informați-vă conștiincios și comparați. Căutați în zona din care sunteți sau online, producători sau furnizori de încredere care să comercializeze o gamă largă de modele de șeminee, cu portofoliu susținut și produse de calitate, certificate la nivel european și care beneficiază de garanție.

Ce înseamnă un șemineu complet?

Un pachet de șemineu complet include următoarele componente: focar, accesorii și cos de fum, dar și consiliere de specialitate, montaj profesional, produs certificat și recomandat în funcție de nevoi și preferințe, necesar termic și dimensionare corectă, parte decorativă unică conform schițelor 3D, mentenanță pe termen lung și instrucțiuni clare de folosire.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Care sunt avantajele unui șemineu pe lemne?

În mintea noastră când spunem șemineu, îl asociem aproape natural cu termeni precum, „confortabil”, „călduros”, „primitor” și „acasă”. Foarte puține lucruri se pot compara cu senzația primitoare, căldura și spectacolul pe care flăcările ni-l oferă. Însă, pe lângă aceste beneficii emoționale directe, un șemineu pe lemne scade cu până la 50% prețul facturilor lunare la încălzire. Iar dacă îți faci griji cu privire la mentenanța unui șemineu, trebuie să știi că pe piața de specialitate și în portofoliul PEFOC, există șeminee care au funcție de auto-curățare și care nu necesită curățare decât de câteva ori pe an. Tocmai ai eliminat o grijă suplimentară pentru că șemineele pe lemne sunt o sursă de căldură economică și foarte eficientă.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Pot conecta un șemineu pe lemne la coșul existent al casei?

Acest lucru va depinde de mai multe aspecte. Un specialist PEFOC va face măsurătorile necesare pentru a vă putea oferi un răspuns la această întrebare. În cazul în care coșul existent nu corespunde cu șemineul ales, specialistul vă va recomanda un coș de fum profesional care să se potrivească perfect. În acest sens, există programe de calcul utile pentru dimensionarea corectă a sistemului de evacuare. În concluzie, vă recomandăm să cereți ajutorul unui specialist pentru a face o analiză corectă și pertinentă.

Ce tip de lemn trebuie folosit pentru alimentare?

Chiar dacă am lăsat-o la final, aceasta este una dintre cele mai des întâlnite întrebări din domeniul termic. Pentru o funcționare optimă, se recomandă alimentarea cu lemn de esență tare, cu o umiditate de sub 25%. Folosirea unui alt tip de combustibil solid sau de o umiditate prea mare a lemnului, va duce la deteriorări, atât ale șemineului, cat și ale coșului de fum.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ce plătesc atunci când cumpăr un șemineu?

Un șemineu complet este compus din 2 componente: focarul și partea decorativa. Focarul reprezintă sursa principală de căldură și este disponibil în diferite dimensiuni, în funcție de necesități. Prețul unui focar variază, acesta pornind de la 900 de euro și crește în funcție de capacitate și accesorizări. Cea de-a 2-a parte a unui șemineu – partea decorativă – se realizează doar din materiale certificate, la un preț de aproximativ 900-1000 de euro, și la fel, poate crește în funcție de dimensiuni, legătura dintre focar și coșul de fum, precum și de complexitatea prelucrării elementelor.

Am fi extrem de multumiți dacă răspunsurile acestor întrebări au reușit să vă ajute iar dacă totuși, mai aveți și alte întrebări sau nelămuriri la care nu reușiți să găsiți un răspuns sau cea mai potrivită soluție, vă recomandăm să apelați cu încredere la experții PEFOC.ro care vă vor oferi gratuit consultanță de specialitate, astfel încât chiar dacă ești în căutarea unui semineu ploiesti sau în oricare altă regiune a țării, alegerea ta să fie cea mai potrivită pentru căldura și confortul total al căminului tău.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Sursa foto: pefoc.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri