Ne-am gândit să stăm de vorbă cu experții în materie de soluții de încălzire alternativă și să ne răspundă la ce trebuie să acordăm atenție dacă ne dorim să ne bucurăm de un șemineu calitativ.

Perspectiva relaxării alături de familie, prieteni sau de persoana iubită, la gura unui focar semineu care arde tihnit în casa noastră primitoare este extrem de atrăgătoare pentru fiecare dintre noi. Deși tentația de a alege un șemineu doar din perspectiva costului este destul de mare, vă sfătuim să vă gândiți de două ori înainte de a păși în această lume necunoscută și să vă informați suficient de mult, înainte să vă achiziționați o astfel de soluție de încălzire. Și tocmai din acest motiv, ne-am gândit să stăm de vorbă cu experții în materie de soluții de încălzire alternativă de la PEFOC și să ne răspundă la ce trebuie să acordăm atenție dacă ne dorim să ne bucurăm de un șemineu calitativ care să reziste și să funcționeze la parametri maximi, pentru mult timp de acum înainte.

De unde să ne cumpărăm șemineul?

Înainte de a face o alegere, informați-vă conștiincios și comparați. Căutați în zona din care sunteți sau online, producători sau furnizori de încredere care să comercializeze o gamă largă de modele de șeminee, cu portofoliu susținut și produse de calitate, certificate la nivel european și care beneficiază de garanție.

Ce înseamnă un șemineu complet?

Un pachet de șemineu complet include următoarele componente: focar, accesorii și cos de fum, dar și consiliere de specialitate, montaj profesional, produs certificat și recomandat în funcție de nevoi și preferințe, necesar termic și dimensionare corectă, parte decorativă unică conform schițelor 3D, mentenanță pe termen lung și instrucțiuni clare de folosire.

Care sunt avantajele unui șemineu pe lemne?

În mintea noastră când spunem șemineu, îl asociem aproape natural cu termeni precum, „confortabil”, „călduros”, „primitor” și „acasă”. Foarte puține lucruri se pot compara cu senzația primitoare, căldura și spectacolul pe care flăcările ni-l oferă. Însă, pe lângă aceste beneficii emoționale directe, un șemineu pe lemne scade cu până la 50% prețul facturilor lunare la încălzire. Iar dacă îți faci griji cu privire la mentenanța unui șemineu, trebuie să știi că pe piața de specialitate și în portofoliul PEFOC, există șeminee care au funcție de auto-curățare și care nu necesită curățare decât de câteva ori pe an. Tocmai ai eliminat o grijă suplimentară pentru că șemineele pe lemne sunt o sursă de căldură economică și foarte eficientă.

Pot conecta un șemineu pe lemne la coșul existent al casei?

Acest lucru va depinde de mai multe aspecte. Un specialist PEFOC va face măsurătorile necesare pentru a vă putea oferi un răspuns la această întrebare. În cazul în care coșul existent nu corespunde cu șemineul ales, specialistul vă va recomanda un coș de fum profesional care să se potrivească perfect. În acest sens, există programe de calcul utile pentru dimensionarea corectă a sistemului de evacuare. În concluzie, vă recomandăm să cereți ajutorul unui specialist pentru a face o analiză corectă și pertinentă.

Ce tip de lemn trebuie folosit pentru alimentare?

Chiar dacă am lăsat-o la final, aceasta este una dintre cele mai des întâlnite întrebări din domeniul termic. Pentru o funcționare optimă, se recomandă alimentarea cu lemn de esență tare, cu o umiditate de sub 25%. Folosirea unui alt tip de combustibil solid sau de o umiditate prea mare a lemnului, va duce la deteriorări, atât ale șemineului, cat și ale coșului de fum.

Ce plătesc atunci când cumpăr un șemineu?

Un șemineu complet este compus din 2 componente: focarul și partea decorativa. Focarul reprezintă sursa principală de căldură și este disponibil în diferite dimensiuni, în funcție de necesități. Prețul unui focar variază, acesta pornind de la 900 de euro și crește în funcție de capacitate și accesorizări. Cea de-a 2-a parte a unui șemineu – partea decorativă – se realizează doar din materiale certificate, la un preț de aproximativ 900-1000 de euro, și la fel, poate crește în funcție de dimensiuni, legătura dintre focar și coșul de fum, precum și de complexitatea prelucrării elementelor.

Am fi extrem de multumiți dacă răspunsurile acestor întrebări au reușit să vă ajute iar dacă totuși, mai aveți și alte întrebări sau nelămuriri la care nu reușiți să găsiți un răspuns sau cea mai potrivită soluție, vă recomandăm să apelați cu încredere la experții PEFOC.ro care vă vor oferi gratuit consultanță de specialitate, astfel încât chiar dacă ești în căutarea unui semineu ploiesti sau în oricare altă regiune a țării, alegerea ta să fie cea mai potrivită pentru căldura și confortul total al căminului tău.

Sursa foto: pefoc.ro


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri