Detergentii pudra sunt mult mai eficienti pentru spalarea rufelor albe decat cei lichizi datorita faptului ca acestia contin agenti de inalbire (lucru posibil doar la detergentii de tip pudra). Din punct de vedere ecologic insa, auu efecte mult mai nocive asupra mediului decat detergentii lichizi.

Acest test comparativ a fost realizat de catre APC-Romania in colaborare cu ICRT (International Consumers Research & Testing) in cadrul proiectului “Capacity Building in Consumer Testing and Magazines in New Member States”. La acest test comparativ au participat organizatii de consumatori din urmatoarele tari membre ale Uniunii Europene: Cipru, Cehia, Lituania, Slovenia, Ungaria, Belgia, Franta, Germania, Italia si Portugalia. Este primul test de o asemenea anvergura si la care participa organizatii de consumatori din 11 tari membre ale Uniunii Europene.

Iata cateva sfaturi si informatii utile legate de utilizarea detergentilor:

-Nu depozitati detergentii in baie doarece este cel mai prost loc unde ar putea fi depozitati, acolo fiind variatii de temperatura si umiditate. Conditiile ideale de depozitare sunt spatiile uscate si reci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

-Detergentii au termen de valabilitate iar daca nu sunt depozitati cum trebuie, daca sunt tinuti la umidate excesiva, temperatura ridicata sau nu sunt inchisi ermetic calitatea lor scade drastic.

-Detergentii lichizi nu contin agenti de inalbire deoarece acest lucru este tehnologic imposibil de realizat datorita faptului ca acesti agenti nu se pot stabiliza in lichid.

-Detergentii pudra sunt mult mai eficienti pentru spalarea rufelor albe decat cei lichizi datorita faptului ca acestia contin agenti de inalbire (lucru posibil doar la detergentii de tip pudra). Din punct de vedere ecologic insa detergentii pudra au efecte mult mai nocive asupra mediului decat detergentii lichizi.

-Pentru rezultate eficiente urmati sfatul producatorilor in ceea ce priveste dozajul. Cititi eticheta de pe ambalaj pentru a folosi cantitatea necesara pentru cantitatea de rufe pe care o spalati.

-Pentru detergentii compacti folositi de asemenea cantitatea recomandata de producator, chiar daca la prima vedere este foarte mica. Folosirea unei cantitati mai mari decat cea necesara dauneaza grav mediului inconjurator.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri