Cresterea temperaturii oceanelor mareste probabilitatea ca uraganele sa fie mai frecvente si totodata mai puternice. Odata cu cresterea temperaturii in tarile nordice, insectele purtatoare de boli vor migra catre nord raspandind ciuma si alte boli specifice. In alte zone se vor instala seceta si valuri de caldura intensa. Va creste nivelul marii.

2. Consecinte economice. Majoritatea efectelor antropogene ale incalzirii globale nu vor fi benefice. Toate aceste efecte vor avea o consecinta majora asupra tarilor lumii: criza economica. Uraganele provoaca pagube de miliarde de dolari, tratarea bolilor costa bani, iar conflictele vor exacerba toate acestea.

1. Topirea calotelor de gheata. Topirea ghetarilor este o problema de maxima importanta ale carei consecinte se impart pe categorii. In primul rand, vorbim de cresterea nivelului marii. Exista 5.773.000 metri cubi de apa in calotele de gheata, ghetari si zapada permanenta. Potrivit National Snow and Ice Data Center, daca toti ghetarii s-ar topi astazi, nivelul marii ar creste cu 230 de metri. Din fericire nu se va intampla dintr-o data! Dar cu siguranta nivelul marii creste.

Apoi, topirea calotelor de gheata va dezechilibra ecosistemul. Calotele de gheata reprezinta de fapt apa dulce, cand se vor topi vor desaliniza oceanul, adica oceanul va fi mai putin sarat. Desalinizarea curentilor golfului va impiedica curentii oceanici, care regleaza temperatura. Fluxul si refluxul vor raci regiunea din nord-estul Americii si Vestul Europei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

In al treilea rand, cresterea temperaturii si schimbarea peisajelor din cercul arctic vor pune in pericol numeroase specii de animale. Doar cele care vor avea putere de adaptare vor supravietui.

Si nu in ultimul rand trebuie sa luat in considerare faptul ca datorita calotelor de gheata care reflecta lumina soarelui, o mare parte ajunge inapoi in spatiu, racorind Pamantul. Daca se topeste calota de gheata, singurul reflector ramane oceanul. Culorile inchise absorb lumina soarelui incalzind mai departe Pamantul.

Care este solutia? Este posibil sa fie o teorie fabricata? La ce ar trebui sa ne asteptam? Vor creste copiii nostri in siguranta? Exista si efecte pozitive ale incalzirii globale?

Sursa: 9am.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri