12:05, 21 Mai 2009 publicat în Casa-Gradina

Dezordinea induce energii care stagneaza si confuze, lasandu-te lipsit de vitalitate. Locuinta ta iti oglindeste personalitatea iar dezordinea blocheaza fluxul optim al energiei si implicit iti afecteaza starea de spirit. La nivel simbolic, dezordinea inseamna energii blocate iar cea din mediul inconjurator poate reflecta o dezordine spirituala. Inainte de amenajarea unei locuinte in conformitate cu invataturile Feng Shui este extrem de important sa scapi de dezordine.

Includerea unor elemente Feng Shui nu are niciun rost in situatia in care casa ta este dezordonata, deoarece fluxul energiilor va fi perturbat. In functie de zona Feng Shui a casei tale, dezordinea poate influenta negativ sau chiar bloca desfasurarea unor evenimente din anumte sectoare ale vietii tale.

Vestea buna e ca odata ce ai scapat de dezordine prin Feng Shui si ti-ai stabilit un sistem coerent de evitare a reaparitiei acesteia vei beneficia de niveluri ridicate de energii pozitive si de o stare de bine generalizata. Atunci cand intr-o locuinta predomina armonia, toate sentimentele si starile pe care le experimentezi sunt pozitive.

Care sunt zonele principale care trebuie pastrate in ordine? Iata cateva sfaturi importante:

Citeste si:
Motive pentru care merită să colaborezi cu un designer de interior
Motive pentru care merită să...

Dormitorul

Diferitele evenimente si persoanele apropiate ne influenteaza puternic. Asadar, primul sector al locuintei care trebuie ordonat este dormitorul. Primul pas este eliberarea spatiului de sub pat iar mai apoi ordoneaza sifonierul prin renuntarea la toate lucrurile inutile.

O alta etapa foarte importanta este indepartarea tuturor elementelor ce creeaza o dezordine vizuala si implicit energetica, mai ales a celora care nu apartin de regula spatiului dormitorului. Acestea cuprind televizorul, echipamentele sportive sau orice obiect legat de munca, precum o masa de birou sau un calculator.

Citeste si:
Ghid să alegi covoare moderne pentru casa ta
Ghid să alegi covoare moderne...

Bucataria


In conformitate cu invataturile Feng Shui, bucataria reprezinta sectorul sanatatii, asadar iti vei face un imens serviciu prin ordonarea si curatarea acestui spatiu. Mai intai curata frigiderul, aragazul si toata vesela. Un al doilea pas important este renuntarea la produsele de curatare chimice, cu efecte toxice, in favoarea unor produse ecologice. In final nu uita sa cureti toate dulapioarele si sertarele, toate suprafetele, precum blatul de bucatarie, masa, scaunele si pardoseala si corpurile de iluminat.

Holul de intrare

Holul de intrare este locul prin care locuinta ta este alimentata de energii. Mai mult decat atat, in Feng Shui usa de intrare este considerata "gura chi-ului" sau energiilor. Este foarte important ca acest loc sa fie ordonat deoarece in caz contrar, chiar daca restul locuintei nu este afectat de dezordine, fluxul energiilor va fi perturbat peste tot. Renunta la orice obiect ce nu este necesar sa fie amplasat in apropierea usii de intrare iar pentru obiectele ce apartin acestui spatiu gaseste-le cate un loc de depozitare. In privinta cuierului, nu pastra pe acesta decat hainele specifice anotimpului, deoarece astfel vei putea evita aglomerarea acestuia. Un alt lucru pe care nu trebuie sa-l pierzi din vedere este infrumusetarea acestui sector al locuintei. Daca atunci cand te intorci acasa prima imagine este una placuta vei reusi sa te simti mai bine. Holul de intrare determina calitatea energiilor ce vor circula pe urma in intreaga locuinta.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri