Plantele cele mai indragite din casa sau gradina sunt acelea cu florile intens colorate. Printre acestea se numara cateva specii care nu lipsesc din colectia niciunui iubitor de plante. Iata un top al celor mai frecvente plante cu flori bogat colorate!

Fuchsia

Fuchsia sau Cercelus este o planta curgatoare, deosebit de indragita datorita florilor catifelate si parfumate, ce atarna asemenea unor cercei pe lastari flexibili. Exemplare din aceasta specie nu lipsesc din gradina niciunui iubitor de plante. Florile de Cercelus sunt variat colorate, cele mai frecvente nuante fiind cele de roz, alb, lila si rosu. Aceasta planta prefera locurile luminoase dar ferite de razele directe ale soarelui si un grad ridicat de umiditate.

Dalia

Dalia este una dintre plantele preferate din gradina datorita florilor de dimensiuni generoase, divers colorate. Aceasta planta infloreste in perioada verii si pana toamna tarziu iar gama cromatica a florilor cuprinde o serie de culori, precum alb, galben, rosu, roz, mov sau combinatii intre acestea.
Pentru o dezvoltare armonioasa, daliile necesita lumina, caldura si apa din abundenta.

Muscata

Muscata sau Pelargonium este o planta perena, originara din Africa de Sud, cu flori de culori intense precum rosu, roz, rosu-portocaliu sau violet.

Aceasta specie este una dintre cele mai frecvente plante din gradini, fiind indragita pentru cromatica florilor si pentru faptul ca este usor de ingrijit. De regula, muscatele infloresc de la inceputul primaverii si pana toamna tarziu, insa in conditii optime de luminozitate si temperatura, ele pot inflori si iarna, in interiorul casei.

Hortensia

Hortensia, prin florile sale mari si colorate este una dintre cele mai indragite plante de gradina. Florile acestei plante isi schimba culoarea pe parcursul dezvoltarii, la inceput fiind aproape albe, dupa care vor capata nuante de roz sau albastru, in functie de pH-ul solului.

Unele flori pot sa nu prezinte niciuna din aceste culori, deoarece in timpul maturizarii tufei, pot capata culoare purpurie iar mai apoi verzuie. Hortensia prefera lumina, dar nu directa si o cantitate ridicata de apa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri