Stilul Zen, in amenajarile interioare, urmareste interactiunea armonioasa dintre spatiu si forma.
Stilul Zen, in amenajarile interioare, urmareste interactiunea armonioasa dintre spatiu si forma.

Zen, promoveaza minimalismul. Utilizeaza doar strictul necesar intr-o locuinta si fiecare obiect are un rol bine determinat. Zen nu e impodobit si nu atrage foarte multa atentie.

Stilul Zen nu presupune mobilier exotic, culori stridente sau accesorii scumpe. Acest tip de amenajare ofera o atmosfera linistitoare si calma avand efecte deosebite asupra starii de spirit.

Amenajandu-ti locuinta dupa principiile Zen iti poti oferi o viata mai relaxata si pasnica.

Atunci cand oamenii se gandesc la Zen in amenajarea interiorului, se gandesc la o incapere ce ofera un mediu calm si linistit. Datorita modului de viata stresant pe care il traim, majoritatea dintre noi cautam un refugiu intr-o locuinta calma, ce poate oferi atmosfera potrivita de care avem nevoie la sfarsitul unei zile solicitante.

Nu exista un manual pentru amenajarile in stil Zen, insa, o incapere ce e decorata intr-un mod foarte curat si simplu, este exemplul cel mai potrivit. Zen implica putine culori, linii simple si obiecte minime. Daca iti plac multe accesorii si decoratiuni, atunci acest stil nu este tocmai pentru tine.

Zen poate fi folosit in orice incapere. Ofera o atmosfera calma in dormitor, avand efecte benefice asupra somnului. Poate fi folosit si in camera de zi, pentru ca familia sa se reuneasca intr-un spatiu curat si linistitor. La fel de bine poate fi folosit si in baie, bucatarie sau chiar si in birou.

Elemente folosite in amenajari Zen

Elementele esentiale pentru o amenajare Zen sunt liniile curate si drepte, ce nu sunt aglomerate vizual, spatiile deschise, materialele naturale si delicate, mobilierul de calitate si simplu, culorile solide cu impact minim, preluate din natura, si imprimeurile subtile.

Imaginea generala a unei incaperi amenajate in stil Zen, este una calma si pasnica, fara prezenta elementelor ce sar in ochi, ce necesita intretinere speciala, sau care vor sa impresioneze.

Un principiu de baza al amenajarii Zen este asimetria. Simetria rigida sugereaza perfectiune artificiala, ce poate fi fatala imaginatiei, in timp ce asimetria permite sa fim mai relaxati si spontani, mai umani.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri