Bucataria este locul in care ne petrecem tot mai mult timp, gatind sau distrandu-ne alaturi de prieteni si familie, de aceea spatiul trebuie sa reflecte stilul nostru de viata. In functie de liniile de design ale locuintei si, mai ales, ale bucatariei, ne putem alege si stilul aparaturii electrocasnice.

Un articol de Ovidiu Nicusan

Bucataria este locul in care ne petrecem tot mai mult timp, gatind sau distrandu-ne alaturi de prieteni si familie, de aceea spatiul trebuie sa reflecte stilul nostru de viata. De la stilul clasic, la cel modern, avansul tehnologic in domeniul electrocasnicelor ne permite sa ne bucuram din ce in ce mai mult de momente libere alaturi de cei apropiati. In functie de liniile de design ale locuintei si, mai ales, ale bucatariei, ne putem alege si stilul aparaturii electrocasnice.

Bucataria cu design modern

In stilul bucatariei cu un look contemporan se regaseste de obicei mobila din lemn usor, cu un design cat mai simplu, iar electrocasnicele cele mai potrivite sunt cele din otel inoxidabil, cu design cat mai modern. Pe langa clasicul set hota, cuptor, plita, in bucataria cu look contemporan regasim si aparate mai mici, potrivite cu un stil de viata alert, precum cuptoare cu microunde sau espressoare, cafetiere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Electrocasnicele incorporabile sunt recomandate pentru acest tip de bucatarie pentru ca permit economisirea spatiului si, totodata, permit o curatare mai facila a zonelor din jurul lor. La nivel de culoare, recomandarile se indreapta spre variantele de negru sau inox, pentru completarea imaginii de actualitate.

Cei care aleg bucatariile moderne pun accent pe simplitate si usurinta in utilizare, de aceea cuptoarele cu iluminare, dar si cu functii speciale precum autocuratarea sunt alegerile favorite. Prin procesul de autocuratare (piroliza), cuptorul se incalzeste pana la circa 500 de grade Celsius, iar resturile din cuptor sunt transformate in cenusa, care este mai apoi stearsa.

Hotele recomandate pentru bucatariile cu un look modern sunt cele din inox. Foarte important in designul bucatariei contemporane este iluminatul. Moda unei simple lustre sau a unei aplici deasupra chiuvetei a fost inlocuita de iluminararea realizata prin dispozitivele cu care sunt dotate cuptoarele sau hotele. Spre exemplu, in functie de model, hotele sunt echipate cu becuri incandescente economice, halogene sau LED-uri pentru o iluminare corecta a plitei. Iluminarea este importanta atat din punct de vedere functional, pentru a fi siguri ca mancarea este gatita cum ne dorim, dar si estetic, pentru ca ea contribuie la crearea atmosferei si la evidentierea materialelor si designului electrocasnicelor, precum si a bucatariei in general.

Împreună în arte și simțiri

Pentru completarea designului contemporan, o plita de inox sau, pentru un impact mai mare, o plita vetroceramica neagra sunt elementele care vor face diferenta. Panoul de control prin atingere este un detaliu de efect care va completa look-ul modern al bucatariei.

Pentru timp in plus dedicat familiei, masina de spalat vase este must-have-ul sezonului. Nu doar ca ne ofera minute sau chiar ore alaturi de prieteni, parinti, copii, scapandu-ne de grija buretelui si a detergentului, dar ne asigura o spalare mai eficienta si grija pentru sanatatea celor dragi noua. Integrandu-se perfect in designul bucatariei moderne, liniile drepte sau usor curbate ale masinii de spalat vase incorporabile adauga o nota eleganta in orice locuinta.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri