Gradina de toamna poate avea un aspect cu totul si cu totul deosebit si poate impresiona placut prin coloritul florilor sale.

Chiar daca toamna

marcheaza sosirea sezonului rece, acest lucru nu trebuie sa ne impiedice sa avem o gradina frumoasa si colorata. Gradina de toamna poate avea un aspect cu totul si cu totul deosebit si poate impresiona placut prin coloritul florilor sale. Plantele de toamna rezista la temperaturile scazute, dar si la ploaie si vant. Iti prezentam cele mai populare 3 plante de toamna.

Crizantemele

Crizantemele sunt unele dintre cele mai raspandite plante de toamna de la noi din tara. Acestea se numara printre putinele plante care raman inflorite pana la caderea brumei. Denumite si tufanele, fac parte dintr-un gen care cuprinde aproximativ 30 de plante perene, ce apartin familiei Asteraceae. Crizantemele au fost cultivate inca din secolul al XV-lea i. Hr., in China. Culoarea florilor poate varia de la alb pana la galben si violet si necesita un pamant bine ingrasat. Crizantemele se uda periodic si pot fi crescute atat in gradina, cat si in ghivece si jardiniere.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

Trandafirii



Cu siguranta, plantele care se bucura de cel mai mare succes, in intreaga lume, sunt trandafirii. Acestia provin din zonele continentale si cele subtropicale si fac parte din familia Rosaceae. Prezinta o tulpina spinoasa si cresc sub forma de tufisuri. In functie de soi, inaltimea variaza de la 0,5 metri, pana la 4 metri. Florile se prezinta intr-o varietate larga de culori: albe, rosii, roz, galbene etc. Este recomandabil ca trandafirii sa fie plantati in soluri bine drenate, bogate in substante nutritive, in a doua jumatate a toamnei. Se vor uda doar in momentul in care pamantul s-a uscat, iar ramurile uscate vor fi inlaturate in mod constant, pentru a le permite plantelor sa se dezvolte. Nu se vor efectua taieri spre sfarsitul toamnei, riscand ca trandafirii sa fie afectati de ger, ci, preferabil, primavara, inlaturand portiunile uscate si afectate de ger, ramurile subtiri, dar si pe cele care se incruciseaza.

Daliile

Originare din Mexic, daliile sunt niste plante elegante, nepretentioase, ce au capacitatea de a se adapta cu usurinta la diferite medii si conditii climatice. Acestea infloresc la sfarsitul lunii iulie si rezista pana la primul inghet, motiv pentru care pot fi folosite cu succes pentru a infrumuseta gradina in timpul toamnei. Desi le plac soarele, rezista si daca sunt amplasate intr-o zona partial umbrita. In functie de specie, pot ajunge pana la 1,80 m. Florile sunt divers colorate, putand fi roz, galbene, violet, bordeaux, roz si se recomanda sa fie plantate in luna mai. Cu toate ca nu sunt pretentioase in ceea ce priveste solul, este de preferat ca acesta sa fie bine drenat si fertilizat, pentru a putea fi siguri ca plantele se vor dezvolta cat mai frumos.

Foto 1: Flying Flowers
Foto 2:
Interflora

Citeste si Cyclamen, o planta delicata si senzuala
Practic: Cum sa-ti transformi balconul intr-o oaza vie

Aboneaza-te la Newsletter-ul Garbo, pentru a primi mai multe informatii despre Lifestyle Feminin
7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri