O planta de apartament, decorativa, care este foarte apreciata este Cyclamenul. Aceasta este populara datorita faptului ca infloreste din luna noiembrie pana in luna martie.

O planta de apartament, decorativa, care este foarte apreciata este Cyclamenul. Aceasta este populara datorita faptului ca infloreste din luna noiembrie pana in luna martie. Genul Cyclamen cuprinde in jur de 20 de specii perene, ce pot trai atat in zone alpine, cat si in cele mediteraneene. Numele acestor plante isi are originea in Grecia si face trimitere la faptul ca pendunculii obisnuiesc sa se rasuceasca.

Cyclamenul de apartament se prezinta sub forma de tufa; acesta are flori mari, ce pot fi albe, roz, violet sau rosii, iar frunzele sunt carnoase, rasucite. Petalele florilor au varful rasfrant si sunt in numar de cinci.

Ingrijire Cyclamen

Inca de la

sfarsitul lunii septembrie, inceputul lui noiembrie, Cyclamenul incepe sa faca boboci, perioada in care este necesara o temperatura cuprinsa intre 10 si 15 grade Celsius. Pe parcursul verii, temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 16 si 20 de grade. Planta prefera lumina, dar nu trebuie sa fie amplasata in razele directe ale soarelui, ea fiind adaptata conditiilor de la marginea padurilor.

Toamna si iarna, riscul ca Cyclamenul sa putrezeasca este mai mare, motiv pentru care este recomandabil ca acesta sa aiba parte de aer proaspat si putina umiditate. Cel mai indicat este ca in timpul noptii sa se mute ghiveciul intr-un loc racoros.

Dupa ce florile s-au uscat, planta are nevoie de o perioada de repaus. Astfel, tuberculul din ghiveci se va muta intr-un loc umbrit si racoros.

Sol si udare

Cyclamenul necesita un sol usor acid si bine drenat. El trebuie sa aiba un continut ridicat de substante nutritive. Pentru a asigura un drenaj bun, amplasati pe fundul ghiveciului cateva bucati de teracota. In sezonul rece, pamantul se va mentine umed mereu; toarna apa in suportul ghiveciului, iar dupa aproximativ 20 de minute, indeparteaza excesul. In perioada de inflorire, ai in vedere sa ii adaugi plantei un ingrasamant lichid.

Inmultire Cyclamen

Pentru a inmulti Cyclamenul, amplaseaza semintele la sfarsitul verii, intr-un vas. Vasul trebuie sa stea intr-un loc cald, la umbra, iar pamantul trebuie sa fie in permanenta umed. Dupa 5 sau 6 saptamani, semintele vor incolti. De asemenea, inmultirea se poate face si prin divizare, recipientele cu tuberculi asezandu-se intr-o zona racoroasa.

Citeste si alte articole pe
Garbo: Orhideea, planta elegantei. Minighid de ingrijire
Feriga - 'verdele naucitor' care purifica aerul si vindeca trupul

Aboneaza-te la Newsletter-ul Garbo, pentru a primi mai multe informatii despre Lifestyle Feminin


Foto:
Interflora

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri