9 Ianuarie 2008 publicat în Cariera 1 share-uri

Desi "banii nu sunt totul", pregatirea pentru discutia si negocierea salariului reprezinta un pas important in cadrul inscrierii la un job.
4. Nu accepta sau semna o oferta pe loc niciodata:
Indiferent cat de bine ar suna (sau cat de disperata ar fi situatia ta), nu semna sau nu accepta niciodata o oferta, pana cand nu ai analizat-o cu atentie. In momentul in care primesti o oferta, multumeste-i angajatorului si reafirma-ti interesul de a lucra in compania respectiva, apoi cere-i timp de a analiza oferta.
Afla care sunt oportunitatile de avansare in cadrul firmei si modalitatile in care performantele tale si salariul vor fi revizuite. Inainte de a accepta oferta, asigura-te ca ai evaluat intregul pachet salarial, inclusiv beneficiile si asigurarile de viata si sanatate, concediile, zilele libere, oportunitatile de training, avantajele materiale (masina, telefon, ...), precum si celelalte avantaje.
5. Nu te teme sa ceri mai mult:
Atata timp cat esti politicos, nu ai nimic de pierdut cerand firmei un pachet salarial cat mai apropiat de cel dorit de catre tine. In unele cazuri, managerul poate urca oferta cu 10-20%, in cazul unui candidat exceptional si oricum, acesta isi lasa, de cele mai multe ori, cand stabileste oferta, loc pentru negociere.
In cazul in care compania este ferma asupra salariului, este posibil sa fie negociabile celelalte beneficii sau concediile. Studiile arata ca majoritatea angajatilor sunt flexibili cel putin asupra catorva aspecte ale pachetului salarial.
6. Sa stii cand sa te opresti:
Pe parcursul negocierilor, cele mai probabile raspunsuri din partea angajatorului tau sunt fie acela de a accepta unii termeni, fie de a refuza negocierea. Daca acesta a incetat sa accepte unii termeni sau daca refuza sa mai faca concesii, este momentul sa incetezi negocierea.
Retine ca nu este bine sa pierzi bunavointa angajatorului, prelungind inutil negocierea salariului.

Sursa: ejobs.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri