M-am intrebat uneori care este rostul intrebarilor din anumite formulare cum ar fi cv-urile de angajare: Casatorita/Necasatorita? , Cu copii si cati/Fara copii?. De ce ar conta pentru un angajator cati copii am?

"Aparitia copilului iti umple viata si iti schimba prioritatile. Atingi fericirea adevarata contempland Minunea din viata ta. Dar incet realizezi ca ai datoria sa te ocupi de tot ceea ce implica notiunea de "viata ta" pentru ca astfel implinita fiind, aduci o energie buna in familie, asupra copilului tau. Altfel apar frustrari care perturba ritmul natural si te innegureaza. Constientizand acest lucru, mai ai de recunoscut fata de tine insati ca vei avea de muncit de trei ori mai mult ca un barbat si de doua ori mai mult ca o femeie aflati pe aceiasi pozitie profesionala cu tine. In ceea ce ma priveste cred ca in primii 6 ani, pana fetita capata cat de cat independenta fata de mine, o sa trebuiasca sa ma multumesc cu franturi de impliniri in cariera daca vreau ca mai apoi sa am multumirea sufleteasca ca am crescut un copil care si-a simtit mereu aproape mama, care s-a simtit iubit si sustinut la fiecare pas", spune ea cu foarte mare sensibilitate dar si cu doza de realism necesara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Totusi, aceasta problematica ramane si una de natura politica, pentru ca siguranta sociala ar trebui sa intervina atunci cand, ca mama iti cauti un loc de munca dupa concediul post-natal, sau atunci cand te afli in pragul unui divort. Daca la noi in tara nu exista astfel de probleme pe tapetul politic, prin lobby-ul pe care il fac specialistii, in SUA incepe sa se schimbe viziunea cu privire la drepturile mamelor, odata cu aceasta problematica, fiind discutate si drepturile persoanelor angajate in casa ca bone sau femei de serviciu, de catre mamele carieriste ce incearca sa impace cele doua roluri pe care si le-au asumat.

In ceea ce ne priveste, avem mult de discutat despre o societate traditionalista in care principala slujba in viata femeilor ramane aceea de mama cu norma intreaga, dependenta de venitul "capului familiei".

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Iulia Sima

Foto front si main: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri