17 Iulie 2020 publicat în Cariera 25 share-uri

Cu toții am fost acolo într-un moment sau altul al vieții noastre, nu trebuie să-ți fie rușine sau să crezi că ești singurul care a trecut sau trece prin așa ceva.

Crede-ne, nu ești nici primul, nici ultimul. Nemulțumirea la job este unul dintre cele mai întâlnite aspecte ale vieții de adult și, dacă ai noroc, ți se va întâmpla doar o dată sau de câteva ori pe parcursul vieții. Se poate întâmpla dintr-o grămadă de motive, de la pierderea interesului până la o alegere greșită a domeniului studiat și o relație deficitară cu managerul și/sau colegii. Locuri de muncă se găsesc pe toate drumurile! Doar nu vrei să ajungi să suferi de burnout! Poate că ăsta e momentul potrivit pentru un job de la domiciliu sau remote. Important este să recunoști semnele și să acționezi.

Ți-ai pierdut cu totul entuziasmul pentru ceea ce faci

Poate că a existat o vreme când te duceai cu zâmbetul pe buze la birou, dar acum te gândești cu groază la ziua de luni când trebuie să dai ochii cu aceiași oameni și să faci același șir interminabil de sarcini care nu-ți mai fac de multă vreme plăcere. Practic numeri minutele până la plecare din momentul în care te-ai așezat la birou și aștepți pauza de masă ca pe singurul lucru bun care ți se poate întâmpla în acea zi. Dacă te regăsești în această descriere, părerea noastră este că lucrurile sunt destul de clare: a venit momentul pentru o schimbare de carieră. Probabil că nici tu nu știi care sunt cauzele, dar job-ul actual nu-ți mai stârnește câtuși de puțin interesul. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ești tot timpul nervos
 

Să zicem că poți trăi cu asta la birou, te-ai obișnuit să ai nervi de cum te apuci de treabă, dar problema cu stresul acumulat este că nu rămâne la birou, ci te urmărește cu dârzenie până la domiciliu. În timp,  vei constata că frustrarea și certurile pe care le provoci din ce în ce mai des încep să-ți afecteze relațiile cu prietenii și familia. Ai devenit atât de irascibil încât și o linguriță uitată accidental în chiuvetă sau o jucărie de care te-ai împiedicat în sufragerie pot declanșa al treilea război mondial în căminul care până de curând era o oază de liniște și relaxare. Fă-ți o favoare și schimbă-ți cariera înainte să fie prea târziu. 
 

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Ești tot timpul obosit

 

Unele persoane nu reacționează prin resemnare sau furie explozivă la stres, ci prin oboseală cronică. Dacă ai constatat că îți este din ce în ce mai greu să te trezești dimineața sau seara cazi pur și simplu secerat când ajungi acasă, este foarte posibil să suferi de burnout. Desigur, dacă muncești intens acest lucru poate fi o cauză a oboselii, dar lucrurile care îți fac plăcere tind să-ți dea și energie. Când constați că pur și simplu nu mai ai chef de nimic și de nimeni, doar de somn, este posibil să începi să te gândești la o schimbare de carieră. 

Ai rezultate din ce în ce mai slabe

În regulă, poate că nu erai super încântat de domeniul pe care l-ai ales, dar măcar făceai față cu brio responsabilităților și nu erai muștruluit de șef aproape în fiecare săptămână. Ceva trebuie să fi contribuit la scăderea performanțelor. Excluzând bolile sau o perioadă dificilă pe plan personal, cel mai probabil motiv care rămâne în picioare pentru lipsa de implicare este chiar lipsa de interes. Nu-ți mai dai silința pentru că pur și simplu nu ești pasionat și nu te mai interesează. Chiar și când ai o etică profesională de fier vei observa că-ți găsești scuze peste scuze pentru a pierde timpul. Nu aștepta concedierea iminentă, începe să-ți cauți un job nou din timp. 
 

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Ești pasionat de altceva

Poate că trebuia să menționăm acest semn la începutul articolului, dar ironia face ca acest sentiment să fie cel mai des ignorat de majoritatea persoanelor. Nu toată lumea are curajul de a-și urma pasiunile și din păcate rezultatele duc la fenomenele evidențiate mai sus. Poate că părinții au ales facultatea în locul tău, dar un adult responsabil va realiza că a venit momentul pentru o schimbare în viața sa. Vezi dacă hobby-ul pe care îl practici din ce în ce mai des poate fi transformat într-un job și s-ar putea să faci o schimbare de carieră pentru care să te feliciți pentru tot restul vieții.

Nimeni nu este forțat să aștepte pensia în speranța că această perioadă va veni mai repede și îl va scăpa de muncă. Fă o schimbare când simți nevoia!

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Foto fr si main: Photo by Moose Photos from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri