"Moda este ceva trecator, ceva care a si expirat in momentul in care a aparut. Stilul in schimb este ceva ce nu tine de trecerea timpului."

Ludmila Corlateanu: Daca as fi o rochie, as fi una de tweed gri, cu lungime pana la genunchi, maneci ¾, decolteu barcuta. Si daca as putea alege mi-ar fi placut sa traiesc in anii 50, desi nici in 2009 nu este plictisitor.

Care este pentru tine fashion-icon-ul numarul 1 al tuturor timpurilor?

Ludmila Corlateanu: Nu am asa ceva.

Esti un designer de moda putin mediatizat comparativ cu meritele tale si realizarile tale profesionale. Numele tau inseamna discretie si valoare si a dat nastere unui brand, un brand la fel de discret si valoros. Ce ai dori sa stie oamenii despre omul din spatele acestui brand?

Ludmila Corlateanu: Multumesc pentru compliment! As dori ca superfetele sa stie ca o rochie semnata «Ludmila Corlateanu: MADE FOR SUPERGIRLS» este o alegere potrivita daca vrei sa-ti pui in valoare femininitatea, puterea si bunul gust.

Ce presupune conceptul de “supergirl”? Carui tip de femeie se adreseaza colectiile si creatiile tale? Te-ai gandit vreodata sa creezi si pentru persoanele de sex masculin?

Ludmila Corlateanu: «Supergirls» sunt fetele de orice varsta, pe care am norocul sa le tot intalnesc, care isi traiesc visul, si care stiu ca in viata e mai bine sa regreti ce ai facut decat ce n-ai facut.
Si da, imediat ce-mi pun brandul «pentru superfete» pe picioare, o sa ma apuc sa-l dezvolt si pe cel pentru «superbaieti».

Cum gasesti echilibrul intre viata personala si profesie? Este adevarat ca sub povestile tale de creatie se afla si o poveste frumoasa de viata si dragoste?

Ludmila Corlateanu: Daca as sti care-i secretul cred ca l-as fi impartasit. Este greu si necesita mult efort sa poti sa balansezi intre munca si viata personala. Eu tin foarte mult si la una si la alta, dar la un moment dat am facut alegerea de a ma intoarce in tara pentru familia mea, desi primisem o oferta de munca de la o casa de moda din Milano.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit pe plan profesional? Ce ai simtit atunci cand ai constientizat ca poti sa-i influentezi pe ceilalti in deciziile lor vestimentare?

Ludmila Corlateanu: Ma simt foarte bine cand cineva zice ca-i plac creatiile mele si ca atunci cand le-au purtat au primit multe complimente. Si n-o sa ma satur sa aud aceste cuvinte nici in 10 si nici in 100 de ani.

Este de la sine inteles ca succesul in meseria pe care o practici inseamna 4 calitati: talent, pasiune, creativitate, imaginatie si inseamna sa o ai si pe a 5-a: ambitie. Ce alte ingrediente ai adauga retetei personale de implinire profesionala?

Ludmila Corlateanu: Munca. Multa munca. Si daruire de sine.

Va prezentam in exclusivitate si doua tinute din noua colectie de primavara-vara 2010 a Ludmilei Corlateanu, intitulata "Amelie de Bucarest".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri