"Moda este ceva trecator, ceva care a si expirat in momentul in care a aparut. Stilul in schimb este ceva ce nu tine de trecerea timpului."

Ludmila Corlateanu a urmat cursurile colegiului tehnologic din Chisinau, sectia Design Vestimentar. Dar nu oricum. Ludmila Corlateanu are un talent aparte: acela de a da viata materialelor si culorilor. Dupa 4 ani petrecuti in diverse colturi ale lumii, Ludmila Corlateanu studiaza designul vestimentar la Istituto Marangoni din Italia. Revine insa in Romania, iar numele sau devine numele unui brand. Ludmila Corlateanu realizeaza anual doua colectii ready to wear pe an. De asemenea, colectiile sale sunt expuse in cazul unor evenimente internationale de moda precum "Upside Milano", "CPD Dusseldorf" and "Pret-A-Porter Paris".

Coco Chanel spunea ca “moda nu este ceva care exista numai in rochii. Moda este in cer, pe strada, moda este legata de idei, de viata, de tot ceea ce ne inconjoara”. Cum vezi si cum percepi tu moda?

Ludmila Corlateanu: Eu vad moda ca pe ceva trecator, ceva care a si expirat in momentul in care a aparut. Stilul in schimb este ceva ce nu tine de trecerea timpului.

Care a fost prima ta interactiune cu lumea modei si care a fost acea experienta care te-a convins ca din moda si arta frumosului se poate construi o cariera frumoasa?

Ludmila Corlateanu: Pe vremea cand eram eu mica nu se spunea «a face moda», ci «a face haine». Si mie asta-mi placea, sa fac haine. Nu m-a convins nimeni si nimic, doar mi-am urmat destinul. Cat despre cariera, cred ca gandul meu era si este mereu la a face lucruri frumoase, iar ele se fac prin foarte multa munca si energie sufleteasca. «A construi o cariera» in acest domeniu este practic imposibil. Ori ai pasiune, si atunci infrunti toate greutatile, ori n-ai, si atunci renunti.

Un designer de moda este mai mult decat un creator de moda, este un artist si ca orice artist are nevoie de inspiratie. Care sunt acele lucruri care te inspira si te ajuta sa-ti insufletesti materialele?

Ludmila Corlateanu: Ma inspira tot ce ma inconjoara, iar de la o vreme incoace, de cand mi-am gasit femeia pentru care creez, tot ea este cea care ma inspira. Sunt o multime de superfete care indraznesc sa-si traiasca visul, si istoriile lor ma fascineaza si ma inspira.

Care este stilul vestimentar care avantajeaza cel mai bine o femeie trecuta de 30 de ani? In ce masura sunt hainele cele care il fac pe om?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri