"Moda este ceva trecator, ceva care a si expirat in momentul in care a aparut. Stilul in schimb este ceva ce nu tine de trecerea timpului."

Ludmila Corlateanu: Hainele il fac pe om numai atunci cand sunt in armonie cu lumea lui interioara. Daca nu-ti vine sa porti culori tipatoare, nu te forta, si daca ziua ta incepe mai bine daca-ti pui pantofii turquaz nu exista vreun motiv sa n-o faci. Totul tine de armonie dintre interior si exterior. La orice varsta te avantajeaza hainele care-ti mascheaza neajunsurile si-ti evidentiaza partile frumoase ale corpului. Iar un mijloc subtire a fost mereu cea mai atragatoare zona a corpului feminin.

Mai inseamna feminitatea in zilele noastre ceea ce inseamna in urma cu 100 de ani? Care sunt acele piese vestimentare in care te simti frumoasa si speciala?

Ludmila Corlateanu: Femininitatea inca inseamna mult. Ea inseamna felul de a fi si nu neaparat felul de a te imbraca, desi ma bucur sa vad de 10 ani incoace popularitatea rochiei, care este o piesa vestimentara foarte feminina.

Te-ai nascut sigur sub o stea norocoasa. Cat de mult crezi in destin si in ceea ce ne-a harazit acesta sa fim si cat de mult crezi in capacitatea fiecaruia de a lupta pentru ceea ce-si doreste?

Ludmila Corlateanu: Nu cred in destin. Omul este cel care-si hotaraste soarta.

Care este colectia pe care o indragesti cel mai mult si de ce? Ce iti place si ce anume te deranjeaza la mentalitatile existente in moda romaneasca?

Ludmila Corlateanu: Cea mai preferata colectie de pana acum este «Lolitha’s Complex», pentru ca in continuare primesc multe comentarii pozitive, pentru ca a fost realizata din cea mai fina lana de miel italieneasca si pentru ca a fost minimalista si versatila in acelasi timp.

Ce presupune realizarea unei colectii? In ce masura se resimt in colectiile personale influentele tendintelor internationale in moda?

Ludmila Corlateanu: Realizarea unei colectii incepe de la alegerea tesaturii. Pe urma iti alegi siluetele pe care vrei sa le urmezi si detaliile pe care vrei sa le aplici. Pe urma faci schite, editezi, iar schite, iar editezi si editezi. Tendintele internationale sunt importante ca si informatie, insa nu trebuie neaparat sa le si urmezi.

Daca ai fi o rochie pentru o zi, cum anume te-ai descrie? Daca ai putea alege epoca si tara in care creezi si traiesti, in ce ani te-ai afla acum?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri